Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2007, 16:41   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ankaragücü İnönü'de Taraftarsız

Ankaragücü Kulübü`nden yapılan açıklamada, son 1 ay içinde saha içi ve saha dışında meydana gelen olayların masaya yatırıldığı ve Beşiktaş ile İstanbul`da pazar günü oynanacak lig maçına taraftarsız gidileceği belirtildi.

Ligde yapılan Konyaspor ve Kasımpaşa maçlarındaki olaylar ve hakem hataları nedeniyle Ankaragücü`nün mağdur duruma düştüğü, Ankara Beşiktaşlılar Derneği`ne yapılan saldırıların kulüp ve taraftar üzerine yüklenmek istendiğinin iddia edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

``Bu şartlar altında oynayacağımız Beşiktaş ve diğer maçların ehemmiyetini göz ardı etmemek durumundayız. Bu nedenlerle yağmur, çamur, kar, kış dememeden geceyi gündüze karıştırarak takımının yanında olan Ankaragücü taraftarlarını İstanbul`da takımlarının yanında olma arzularına rağmen yüzde 5 kontenjanı kullanmayarak İstanbul`da oynanacak Beşiktaş maçına gitmemelerine karar vermiş bulunmaktayız. Buna ilişkin işlemler Beşiktaş Kulübü`ne, İstanbul Valiliği`ne ve federasyona bildirilmiştir.

Takımının ve yönetiminin yanında olan taraftar gruplarının bu kararı saygı ile karşılayacağını düşünüyoruz. Bu maçla ilişkin olarak aldığımız bilgi ve duyumlar ne yazık ki spor adına çok olumsuz bulunmaktadır. Oysa birkaç gün sonra hep birlikte Kurban Bayramı`nı karşılayacağız. Bu güzel günler öncesinde herhangi bir olumsuzluğa meydan verilememesi düşüncesi de bu kararı almamızda etkili olmuştur.

Kulübümüz bundan sonra Beşiktaş ile Ankara`da oynayacağı kupa ve lig maçlarında da misafir takıma kontenjan uygulaması yapacağını karara bağlamıştır.

Kulüp taraftarlarının statlarda kulübünün yanında olması mutluluk verici olduğu gibi itici de bir güçtür. Ancak şartlar elvermediğinde onları varmış gibi içinde taşımak da aynı mutluluğu yaşatır. Ankaragücü sporcuları da bunu yaşatacak güçtedir.``
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla