Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2007, 17:40   #3
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

'Birileri birilerini koruyor'Hikmet Çetinkaya HABERTÜRK'e yorumladı.

14.12.2007 14:45Click the image to open in full size.







"Burada birileri, birilerini koruyor. Yani 16 milyar doları kurtardık diyor TMSF Başkanı, 44 milyar dolarlık batık var diyor. Bu batık nerde, bilinmeyen bir şey değil. Daha önce pek çok gazetede bunların hepsi çıktı. Yani kimlere nasıl kredi verildiği, nerden nereye gidildiği nasıl geri dönmediği... Bunların hepsini biliyoruz. Ama ortada bir gerçek var. Sabah ve ATV grubunun 1.1 milyara satıılması olayı var. Daha önce TMSF'nin elinde bulunan Star ve ona bağlı olarak Star televizyonu ve Kral TV var. Bunlar Sabah ve ATV 'yi yönetirken orada dışaran gelen kişilere para ödenerek program yaptırıldı. Binlerce dolar ödenerek program yaptırıldı. Maaş aldılar. Sayıları dördü beşi geçmiyordu. Bunlara ödeme neden yapıldı? Bunlardan hiç söz etmiyor. Sabah-ATV ihalesinden bazı gruplar niçin çekildi? Onların açıklanması gerekir. Şu anda Kral TV bildiğim kadartıyla TMSF'nin elinde. Orada program yapan kişilere ödenen para nedir? Yani bu gibi yerleri TMSF babasından kalmış bir çiftlik gibi yönetmektedir. Sabah ve ATV'ye Ciner Grubuna huku dışı olarak el konmuştur. Mahkeme kararı çiğnenmiştir. Ne yazık ki şimdi bunlar öne çıkarılıyor. Bunlar bayatlamış haberler. Bugün bu haberi Hürriyet'te gördüm. Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzerte bunları yıllar önce gündeme taşıdı. Burada bir çiftlik gibi yönetilme olayı var. Burada bir kayırılma olayı var."
Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Semerci'nin görüşü ise şöyle..

"Ahmet Ertürk popülist politikacılara benzedi. Rakamlarla oynamaması gereken kişilerden biri ama maalesef , Türkiye'deki bankacılık krizinin, aşırı faizlerin getirdiği ek maliyatleri de banka soygunları gibi değerlendirip topluma sunması yakışık almadı.

Hortumcu tabir edilen kişilerin aldıkları kredi 6-7 milyar doları geçmez. Buna rağmen toplumda sanki geçmiş dönemde 40-50 milyar dolar soyulmuş gibi bir hal yaratıyor."
kaynak:Haberturk
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla