Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2007, 17:41   #4
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

'Sanki bir güç bunları koruyor'Mehmet Altan HABERTÜRK'e konuştu

14.12.2007 14:30Click the image to open in full size.




"Ahmet Ertürk bu sıkıntısını hep ifade etmiştir. Ben Sayın Ertürk'ü soygunu gören adam olarak niteledim. Bu hırsızlık tek başına olacak bir şey değil, o dönem açıklanan raporlara göre bir bankadaki hareketi dokuz ayrı mercii izliyor. Bu ortaklaşa bürokratın, siyasetçinin, iş adamının bankları soyanlar hala ortalarda dolaşıyor...

Yani bu hırsızların kim olduğu biliniyor. Nasıl hırsızlık yaptıkları biliniyor.
Ama hala maalesef devletin içinde kendilerini koruyan, cüretkar, küstahca davranmalarına izin veren hırsızlığın devamını sanki algılarmış gibi duran bir yapı var.

Siz Türkiye halkının 60 Milyar dolarını çalacaksınız, nasıl çaldığınız belli olavak kimlerin çaldığı belli olacak, kimin bu işlere karıştığı belli olacak ve siz gerekli cezayı veremeyeceksiniz. Bu olabilecek bir şey mi?

Bunların kim olduğu biliniyor. Hala devletin içinde bu insanlara cüretkarca, küstahça davranmasına izin veren, 60 milyar doların tahsil edilmesine engel olanlar var. Hırsızlığın hortumun cezalandırıldığı bir sistem olsa bu durum yaşanmaz. Bu süreç yeni bir süreç değil 90'lı yıllardan sonra yaşanan bir süreç. "Soyulmuşuz haberimiz yok" deniyor. Halbuki bunlar bilinmeyen şeyler değil.
Hesap soran hesap veren durumuna düşmemesi için Türkiye'de hukuksal mekanizmaya güvenin tekrar sağlanması lazım. Hukukun, yargının, yasamanın yerine soygunun olduğu bir sisteme ne kadar güvenilir? Bankaların soyulması sürecinde bürokratlar bankaların yönetim kuruluna girdiler..."

Kaynak:Haberturk
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla