Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-12-2007, 16:21   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
10 bin tank hurdaya çıktı

10 bin tank hurdaya çıktı


10 bin tanker, Şırnak ve çevresinde hurdacıya satılmayı bekliyor.



Click the image to open in full size.

Irak'a benzin ve motorin sevkıyatının azalmasıyla kamyonlardan sökülen yaklaşık 10 bin tanker, Şırnak ve çevresinde hurdacıya satılmayı bekliyor.

Silopi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, 2003 yılında ABD'nin Irak'ı işgalinin ardından bu ülkedeki petrol rafinelerinin uzun süre çalışamadığını ve bunu fırsat bilen bazı yabancı ülkelerin, Mersin ve İskenderun limanlarını kullanarak, uzun süre Irak'a akaryakıt sevkıyatı yaptığını bildirdi.

2006 yılı başlarına kadar devam eden sevkıyatlar dolayısıyla nakliyat şirketleri ve kamyon sahiplerinin araçlarının kasalarını sökerek, 7 ile 10 bin YTL'ye akaryakıt tankı monte ettirdiğini anlatan Haşimoğlu, ''O dönem çok kar getiren bu iş, Irak'taki rafinerilerin tekrar çalışmaya başlamasıyla son buldu'' dedi.

Tankerlerine iş bulamayan kamyoncuların akaryakıt tanklarını söktürerek, yerine tekrar kasa monte ettirdiğini belirten Haşimoğlu, şöyle devam etti:

''Şırnak ve çevresinde 10 bine yakın akaryakıt tankı hurdacı bekliyor. Yüzlerce kamyon sahibi bu işten zarar etti. Banka kredisi çekerek kamyonunu tankere çeviren esnaf, harcadığı parayı çıkaramadan sevkıyat bitti. Şimdi binlerce tanker Şırnak, Cizre, Nusaybin ve Silopi çevresinde boş arazilerde kaderine terkedilmiş durumda. 7 ile 10 bin YTL'ye maledilen bu tankerleri 500-600 YTL'ye hurdacılar alıyordu, artık onlar da almaz oldu. Çevrede sağlıksız ve kötü görüntü oluşturuyor.''

Bölgedeki kamyoncuların Irak'a iş alamadıklarını da anlatan Haşimoğlu, bunun Irak'a mal veren ülkelerin, gümrük işlemleri daha kısa süren İran, Suriye ve Ürdün Limanları'nı tercih etmesinden kaynakladığını kaydetti.Kamyoncu Halit Eğlenen de, Irak'tan Türkiye'ye gelen ve limanlardan yük alan yabancı kamyonların 2-3 gün içerisinde gümrükleme işlemi yapabildiğini, ancak Türk kamyoncuların kimi zaman liman ve sınır kapısında toplam 20 gün gümrükleme sırası beklediğini söyledi.Eğlenen, ''Iraklı şoför ayda 4-5 sefer yaparken, biz 40 günde 3 sefer yapabiliyoruz. Firmalar bu nedenle bize iş vermiyor'' diye konuştu.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla