Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-12-2007, 19:58   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Anfield Road yıkılacak

Anfield Road yıkılacak!

İngiltere Premier Ligi'nde haftanın en önemli mücadelelerinden birinde ligin iki köklü ekibi Liverpool ile Manchester United, Anfield Road'da kozlarını paylaşacaklar. Bu dev maç, 16 Aralık Pazar günü saat 15:30'dan itibaren Fox TV'den 'Canlı' olarak yayınlanacak. Zorlu maç öncesi ev sahibi Liverpool, 1 maç eksiği ile beraber Premier Lig'de 30 puanda ve 4. sırada. 36 puanlı Manchester United ise 2. sırada bulunuyor.

MUHTEMEL 11'LER

LIVERPOOL

Reina
Arbeola
Hypia
Carragher
Rise
Benayoun
Alonso
Gerrard
Kewell
Torres
Kuyt

M.UNITED

Van der Sar
Evra
Vidic
Ferdinand
Brown
Giggs
Hargreaves
Carrick
Ronaldo
Tevez
Rooney

LIVERPOOL CEPHESİ
2. TUR GELDİ, KRİZ 'ŞİMDİLİK ÇÖZÜLDÜ'
Liverpool cephesinde işler yoluna girmiş gözüküyor. Takımın ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde aldığı kötü sonuçların ardından teknik direktör Rafael Benitez ve kulübün Amerikalı hissedarları arasında yaşanan kriz, Liverpool'un Marsilya'yı deplasmanda 4-0 yenip Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur vizesi almasıyla 'şimdilik' çözülmüş durumda. Takımın ligdeki konumuna bakıldığında o da tatminkar. Ancak Liverpool yönetiminin Benitez'den koştuğu birinci şart Şampiyonlar Ligi'ydi... İkinci şart ise ligde devre arasına iyi bir derecede girmek...
Üzerinde büyük baskı hisseden Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez, Manchester United karşılaşmasının önemini vurguladı ancak Nisan ayında şampiyonluğa oynuyor olmanın, bu maçtan çok daha önemli olduğunu da sözlerine ekledi. "Marsilya'da kazandık, iyi oynadık ve mutluyuz. Şimdi sıra Manchester United maçında. Sahamızdaki bütün maçları kazanmak istiyoruz. Bu maça ayrı bir parantez açmamız lazım. Çünkü Premier Lig'de her yıl zirveye oynayan iki takımın mücadelesi olacak. Bu maç, çok özel" diyerek futbolcularına maçın önemini anlatmaya çalışan Benitez'in Liverpool'daki kariyeri, bir bakıma bu maçtan sonra tekrar şekillenecek.
FERNANDO TORRES FAKTÖRÜ!
Anfield Road'da Liverpool taraftarlarının gözü, bu yıl Atletico Madrid'den tam 26.5 milyon sterlin karşılığında alınan İspanyol golcü Fernando Torres'te olacak. Torres, bu yıl attığı 12 golle takımını sırtlıyor. Torres için "O'ndan çok memnunuz. Gerçekten takıma çok olumlu katkı yapıyor. Umarım O da İngiltere'de mutludur çünkü Liverpool taraftarı kendisini çok seviyor" şeklinde açıklama yapan Benitez'e, hafta içinde Torres'den büyük destek gelmişti.

İspanyol teknik adamın gönderilmemesini savunan Torres, Marsilya maçında da oynadığı süper futbolla menajerini bir bakıma kurtarmıştı. Manchester United teknik kadrosundan Queiroz'un "Torres'i durdurmalıyız" şeklindeki açıklamaları da, dev maç öncesi 'Bebek Yüzlü Golcü'yü iyice öne plana çıkarmış durumda. Liverpool'un Arjantinli orta saha oyuncusu Javier Mascherano ise, maç ile ilgili olarak UEFA'nın resmi sitesine yaçptığı açıklamada, bu maçın İngiltere'nin en büyük maçı olduğunu ve bunun bilincinde olarak çok iyi hazırlandıklarını söyledi. "Kendimize güvenimiz yerinde ve bu maçta kazanabileceğimizi biliyoruz" diyen Mascherano, bu maçın taraftarlar için de çok önemli olduğunu vurguladı.
Liverpool cephesinde maç öncesi sevindirici gelişmeler de yaşanıyor. Takımın İspanyol orta saha oyuncusu Xabi Alonso, Ekim ayındaki Arsenal maçında yaşadığı sakatlığın ardından bu maçla birlikte tekrar sahalara dönüyor. Ev sahibinde Steve Finnan ve Daniel Agger ise sakatlıklarından dolayı bu maçta forma giyemeyecekler.
MANCHESTER UNITED CEPHESİ
FERGUSON SAHADA 'ASLANLAR' İSTİYOR!
Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson, yaptığı açıklamada Pazar günü Anfield'da 'Aslanlarını' görmek istediğini söyledi. "Takımların ne durumda olduğunun önemi yok. Bu maç her zaman özeldir ve diğerlerinden farklıdır. Kazanıp yolunumuza devam etmek istiyoruz" diyen Ferguson, bu hafta Arsenal ile Chelsea'nin maçını da fırsat bilip bu kargaşadan zaferle çıkmak istiyor. Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez'in içinde bulunduğu baskıyı anlamayamadığını da belirten İskoç teknik adam: "Bu baskının nereden geldiğini anlayamıyorum. Benitez'in burada müthiş başarıları var. Özellikle İstanbul'da kazandığı Şampiyonlar Ligi gerçekten mükemmel. Eğer Rafa giderse, bu O'nun için çok hayal kırıklığı olur" diyerek zorlu maç öncesi Benitez'e destek verici konuşmalar yaptı.
'Kırmızı Şeytanlar'da bu maçta en büyük koz olarak Tevez gösteriliyor. Arjantinli golcü, takıma bu yıl katılmasının ardından ilk maçlarında oldukça sıkıntı yaşadı. Bir türlü gol atamayan Tevez, yoğun eleştiriler altında kaldı ancak teknik direktörü Ferguson'un kendisine sahip çıkmasının ardından gerekli patlamayı yaptı. Bu maçta da Man U'nun deplasman takımı olarak zaman zaman sergileyeceği kontraatak futbolunda, Tevez önemli bir isim olacak.
Konuk ekipte Paul Scholes ve Gary Neville bu maçta da forma giyemeyecekler. John O'Shea'nın durumu ise maç saati kesinlik kazanacak.
MANCHESTER UNİTED YENİLMİYOR!
İki takımın Premier Lig'de yaptığı karşılaşmalarda Liverpool, rakibine karşı en son galibiyetini 2004 yılında aldı. O tarihten beri oynanan 6 lig maçında da rakibine yenilmeyen Manchester United'ın, Anfield'da da bir üstünlüğü söz konusu. Bu stadta en son 2001 yılında Liverpool'a yenilen 'Kırmızı Şeytanlar' o tarihten beri yenilgi yüzü görmedi.
'KIRMIZI ŞEYTANLAR'IN GÖZÜ LİDERLİKTE!
Alex Ferguson'un Manchester United'ının bu maçta bir başka hedefi de liderlik koltuğuna oturmak. Rakibini Anfield'da yenerek puanını 39'a yükseltmek isteyen Manchester United cephesinde, Arsenal'in Londra derbisinde Chelsea'ye takılması bekleniyor ve böylece zirveye yerleşileceği düşünülüyor
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla