Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-12-2007, 11:27   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Alevi iftarına Gül katılacak'

'Alevi iftarına Gül katılacak'

Cemevleri, muharrem iftarına Cumhurbaşkanı Gül'ün de katılacağıni bildirdi. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Eser ise iftara tepki gösterdi


ANKARA ANKA


AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun girişimleriyle, AKP ile bazı Alevi örgütlerinin birlikte düzenlediği ettiği muharrem iftarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı bildirildi.
AKP'nin Alevi açılımının ilk ayağı olan muharrem iftarı, 11 Ocak'ta Ankara Bilkent Otel'de yapılacak. İftar yemeğiyle ilgili organizasyonda yer alan Cemevleri Birliği Federasyonu Başkanı Veli Güler, yemeğin bin kişilik olacağını söyledi.
Yemeğe Gül'ün de katılacağını belirten Güler, iftara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Bakanlar Kurulu üyelerinin de tam kadro katılmasını beklediklerini belirtti.
Federasyon olarak yemeğe destek verdiklerini dile getiren Güler, Alevi temsilcilerinin yemeğe daveti konusunda kendilerinin sadece fikir bildirdiğini, davet edilecek kurum ve kişileri Çamuroğlu'nun belirlediğini söyledi.
Yemekte Erdoğan, Alevilerin sadece Hz. Ali için kullanılan "mihman" (misafir) sıfatıyla ağırlanacağı ve iftardan önce Kerbela Şehitleri için Fatiha okuyacağı da öğrenildi.
Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser ise iftara tepki göstererek şunları söyledi: "Hükümetin doğrudan Alevi Bektaşi toplumunun tüm temel haklarını, taleplerini karşılayacağı bir hukuksal çözüm çerçevesinde masaya oturup sorunların müzakeresini bekleriz. İnancımızla ilgili yaşam alanlarına siyasi müdahaleleri doğru bulmayız. Ramazan iftarlarıyla matem ayı birbirine karıştırılamaz. Şatafatlı yemeği, kesinlikle matem orucumuzla ilişkilendirmek istemiyoruz."
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla