Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-12-2007, 17:39   #2
Köyün Delisi
Guest
 
Köyün Delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Perajans takvim pazarında yeni bir konsept oluşturarak, Türkiye`de ilk kez yapılacak olan `365 Gün` adını verdiği bir tematik takvim hazırladı.
Yeni takvim konseptiyle ilgili bilgi veren Perajans kurucularından ve aynı zamanda Yayın Koordinatörü Yurdaer Erkoca, bugüne kadar Türkiye`de takvime özen gösterilmediğini ve takvimlerin sadece günü gösteren bir şey olarak kullanıldığını belirtti. Avrupa`da 365 günü gösteren çeşitli konseptte takvimler kullanıldığını söyleyen Erkoca, bu takvimlerin artık Türkiye`de de yapılma zamanının geldiğini ifade etti. Erkoca, Türkiye`de kullanılan saatli maarif ve ülkü takvimlerinin de tematik olduğunu, ancak, bunların hep aynı temanın tekrarı halinde devam ettiğini kaydederek, yeni konseptte ise seçilen temaya ilişkin her türlü tarihi bilgi, belge ve fotoğrafın bulunacağına dikkat çekti.
`CEP ANSİKLOPEDİSİ NİTELİĞİNDE` Türkiye`de ilk kez hazırlanan bu takvim için bu yıl Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş kulüpleri ile Atatürk konulu dört tema belirlediklerini dile getiren Erkoca, `Takvimde, yaşadığımız günün, tarihteki farklı yıllardaki izdüşümü göz önünde tutularak o günler hakkında detaylı bilgiler sunuluyor. Takvim, yüzde 80 oranında günlendi, yüzde 20 oranındaysa tarih derinlemesine irdelenerek hazırlandı` dedi. Erkoca, takvim için kulüp arşivleri, özel arşivler ve gazete arşivlerinin tarama çalışmalarının yaklaşık 8 ay sürdüğünü kaydetti. 365 Gün takvimlerinin bir tarihsel bilgilenme, belgeleme, fotoğraflama aracı sunarak, yaşanan günün tarihini anlamlandırdığını söyleyen Erkoca, takvimlerin, seçilen ana temaya göre değişkenlik gösterdiğini, o alanla ilgili ciddi bir araştırma yapılarak içeriğinin oluşturulduğunu ve her yaştaki tüketiciye hitap edebileceğini belirtti. Erkoca, kuşe kağıda basılan takvim için bir nevi almanak, mini cep ansiklopedisi denilebileceğini ifade ederek, takvimin piyasa fiyatının da 24 YTL 50 Ykr olduğunu söyledi.



Click the image to open in full size.

takvimin fiyatı 24ytl 50 ykr
  Alıntı ile Cevapla