Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2007, 09:49   #1
Köyün Delisi
Guest
 
Köyün Delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon7 bebek yüzlü gülmeye başladı

'Bebek Yüzlü' Gülmeye Başladı
Click the image to open in full size.Resmi büyütmek için tıklayın Beşiktaş'ın Arjantinli Futbolcusu Matias Delgado, Attığı Goller ve Takımına Yaptığı Katkıyla, Siyah-beyazlı Takımın Yeni '10' Numarası Olduğunu Ortaya Koyuyor.



Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Delgado, attığı goller ve takımına yaptığı katkıyla, siyah-beyazlı takımın yeni '10' numarası olduğunu ortaya koyuyor.

Türkiye'ye ilk geldiği dönemde İsviçre'nin Basel takımından 5 milyon Euro'luk bonservis bedeli ile transfer olması gündemde olan Delgado, dönemin teknik direktörü Jean Tigana'nın kendisini istediği bölgede oynatmaması konusundaki sıkıntılarını da sık sık dile getiriyordu.

Beşiktaş'ta ilk kez forma giydiği geçtimiz sezonda yaşadığı sakatlıklar ve deplasman maçlarına gidememesiyle ilgili eleştireler alan Delgado, bu sezon oynadığı futbolla gerçek performansını ortaya koymaya başladı. Arjantinli yıldız bu sezon göstereceği performansın ilk sinyallerini, temmuz ayında yapılan hazırlık kampında vermeye başlamıştı. Avusturya'da yapılan kampın ilk hazırlık maçında FC Hall Trol takımıyla karşılaşan Siyah Beyazlı takım maçı 5-0 kazanmıştı. Mücadeledeki iki gole imza atan Delgado, 5. dakikada serbest atıştan attığı ilk golle kalitesini belgeliyordu.

7 GOLE ULAŞTI

2006-2007 sezonunda Süper Lig'te 4 gol, Fortis Türkiye Kupası'nda ise rakip filelere 2 gol bırakan Delgado, bu sezon Siyah Beyazlı forma ile 7 gol kaydetti. Bu gollerin üçünü Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Zürih ağlarına yollayan "Bebek Suratlı", diğer 4 golü Süper Lig'te attı. Maçlarda yaptığı estetik hareketlerle de futbolseverleri heycanlandıran Delgado'nun Süper Lig'te gol attığı 4 maçta Beşiktaş sahadan 3 galibiyet bir beraberlikle ayrıldı. Son olarak dün akşam Ankaragücü ağlarını güzel bir golle havalandıran Arjantinli futbolcu için takımın genel menajeri Sinan Engin, "O bana göre futbolun sihirbazı. Yavaş yavaş havaya giriyor, güveni arttı. Geçen sezon deplasmana gelmiyordu. Ben de eleştiriyordum. Ama bu sezon Delgado dört dörtlük işler yapıyor. Özel yetenekleri olan bir oyuncu. O şimdi takımın lideri. İlerde kendisine daha önemli görevler verebiliriz. Ayrıca bana göre Türkiye'de Alex ile beraber en iyi yabancı futbolcu" ifadelirini kullandı.

Matias Delgado ise yine dün akşam maçtan sonra yaptığı açıklamada sadece kendisi için değil, Beşiktaş için oynadığını vurguladı. Delgado, son haftalardaki iyi futbolun nedenini ise şu cümlelerle özetledi: "Tek değişen şey, benim oynadığım pozisyon. Oynamak istediğim pozisyonda görev alıyorum
  Alıntı ile Cevapla