Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2007, 11:13   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PKK'yı vuran jetler yine havadaydı

PKK'yı vuran jetler yine havadaydı

RAMAZAN YAVUZ, ÜMİT KOZAN, MUZAFFER DURU, RAMAZAN İMRAĞ Diyarbakır, Şırnak, Hakkâri DHA


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'lı teröristlere yönelik sınır ötesi hava operasyonunun ardından uçakların havalandığı Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde dün sabah saatlerinde hareketlilik yaşandı. Üsten kalkan F- 16 savaş uçakları sınır boyunca keşif uçuşu yaparken uzun süre Diyarbakır semalarında da görüldü. Operasyonun ardından teröristlerin sınırdan Türkiye'ye sızmalarını önlemek için tüm geçiş güzergâhları tutuldu.
TSK'nin PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik önceki gece gerçekleştirdiği hava operasyonunda, Kandil Dağı'ndaki ana üs, Zap, Avaşin, Hakurk kampları ile ana karargâhları vuran uçakların kalktığı Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8'inci Ana Jet Üssü gece boyunca sessizdi.
Üsten dün sabahtan itibaren aralıklarla havalanan 12 F-16 savaş uçağı Hakkâri ve Şırnak'ın sınır kesimlerinde keşif uçuşu yaptı. Üsse indikten kısa süre sonra yeniden kalkan jetlerin, Diyarbakır'daki askeri havaalanına iner gibi yapıp pas geçtikten sonra tekrar havalanması ve kentin üzerindeki Türk bayraklarıyla birleşmesi ilginç görüntüler oluşturdu.


Sınırda önlem

Operasyonun ardından Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinden Şırnak'a kadar olan sınır kesiminde, teröristlerin sızmasını önlemek için tüm geçiş noktaları tutuldu. Stratejik noktalara özel eğitimli komandolar yerleştirildi.
Gabar, Cudi ve Kato dağlarında, teröristlere yönelik operasyonlar da devam ediyor. Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı İkizce Taburu'ndan askeri malzemeler sivil kamyonlara yüklenerek Mardin'e gönderildi. Yaklaşık 30 araçtan oluşan konvoya zırhlı araçlar eşlik etti.





Click the image to open in full size.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla