Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2007, 16:51   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sabah - ATV'de ilginç tesadüf

Sabah - ATV'de ilginç tesadüf

Cumhurbaşkanı Gül, Nurol'u ziyaret etti. Nurol Grubu ihaleden çekildi.
Click the image to open in full size.
GÜNEŞ GAZETESİ Yazarı Talat Atilla, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin ardından, Nurol Grubu'nun ihaleden çekildiğini yazdı. İşte o ilginç ayrıntılar:

Sabah-atv’nin satışına ilişkin ihalede 3 grup başvuru yaptı. Bunlar Nurol Carlyle ortak girişim grubu, Çalık Grubu önderliğindeki Turkuaz konsorsiyumu ve RTL-İpek-Sancak Grubu olmuştu.

Önce 3 Aralık Pazartesi günü RTL-İpek-Sancak Grubu ihaleden çekildiğini açıkladı. Henüz şaşkınlığımızı üzerimizden atamadan ertesi günü 4 Aralık Çarşamba tarihinde Nurol Carlyle ortaklığı da ihaleden çekilince, Çalık Grubu rakipsiz bir şekilde Sabah’ın sahibi oldu.

Türkiye’nin 2. büyük medya grubunun ihalesinde göğüs göğüse çarpışma bekleyen kamuoyu haliyle çok şaşırdı. Bazı çevreler, “Karlı bir yatırım olmadığını düşündükleri için çekildiler” derken, bazıları da, “Araya ricacılar girdi” görüşünü savundular.

Bu konuda yapılan değerlendirmelerin doğruluğunu zaman test edecek ama bana bu süreç içerisinde çok ilginç gelen bir ziyareti sizlere anlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Kasım Perşembe günü Ankara Gaziosmanpaşa’da bulunan ünlü bir rezidansı ziyaret etti.

2,5 saatlik ziyaretin sonunda Cumhurbaşkanı Gül, rezidansın yakınında bulunan taksicilerin derdini dinledi, beraber çay içtiler ve 500 metre ötede olan Cumhurbaşkanlığı konutuna geri döndü.

Gül’ün ziyaret ettiği yer, Nurol Rezidans’tı. Yani, Sabah-atv ihalesine önce gireceğini, daha sonra girmeyeceğini açıklayan Nurol Holding.

Ziyaretin tarihi, ziyaretin kendisinden de ilginç. Cumhurbaşkanı Gül, Nurol Rezidansı 29 Kasım Perşembe günü ziyaret etti, Nurol Holding, Sabah ihalesinden çekildiğini 4 Aralık Salı günü açıkladı. Yani, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretinden 5 gün sonra Nurol, “ihaleye katılmayacağım” dedi. Elbette bu ziyaret tesadüfte olabilir ama müthiş bir tesadüf olduğu kesin!
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla