Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-12-2007, 18:01   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bunlar da PKK'lı Almanlar

Bunlar da PKK'lı Almanlar


Terör örgütünden kaçan Muhabbet Demir bir çok örgüt üyesini ve örgüte katılan üç Alman'ı deşifre etti.



Click the image to open in full size.

TERÖR örgütü PKK’dan kaçan 2 kadın teröristten birine 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, diğeri ‘pişmanım’ diye başvurduğu için ceza almadı. Hapis cezasına mahkum edilen Mardinli 23 yaşındaki Muhabbet Demir, örgüt üyelerinin çıkmaz içinde olduğunu ve kaçmak için yardım beklediklerini söyledi.

Mersin’den ailesiyle birlikte Manisa’nın Salihli İlçesi’ne yerleşen Muhabbet Demir, 1998’de bir akrabasıyla evlendirilmek için okuldan alınması üzerine evden kaçıp PKK terör örgütüne katıldı. Diyarbakırlı 30 yaşındaki Havva Okan’ı da aynı yıl, kapatılan HADEP’li bir arkadaşı örgüte üye yaptı. Yurt dışında ve Kuzey Irak’ta örgütsel eğitim alan 2 kadın, kandırıldıkları ve örgüt içinde kötü muameleye maruz kaldıkları için 19 Eylül 2005’de kaçtı. 2006’da Diyarbakır Ergani’de Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Havva Okan, ‘etkin pişmanlıktan’ yararlanmak istediğini belirterek teslim oldu. Mahkemece TCK’nın 221’nci maddesine göre serbest bırakıldı. Özel Yetkili Diyarbakır 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki tutuksuz yargılama sonucunda gönüllü olarak örgütten ayrılıp teslim olduğu gerekçesiyle ceza verilmeyen Okan’ın “Örgütten ‘Sevcan’ kod adlı Muhabbet Demir ile kaçtık. KDP güçlerine sığındık.

‘Örgüt üyeleri kaçmak istiyor’
ÖRGÜTTEN birlikte kaçtığı Hava Okan’ın itirafları sonucu yakalanan ve örgüt üyeliğinden hapis cezasına mahkum edilen Muhabbet Demir, poliste ve mahkemede yaptığı itiraflarla örgütü deşifre etti. Örgütün yapılanması, gelir kaynakları, yayın organları, kampları ve örgüt üyesi sayıları hakkında bilgi veren Demir, örgüt üyelerinin büyük çıkmaz içinde olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

“Örgüt mensupları her an örgütten kopabilir. Fakat ellerinden tutan olmadığı için örgütten kaçamıyorlar. Yeni bir pişmanlık yasasının çıkmasını beklemektedirler. Çünkü, silahlı olarak örgütün bir yere varamayacağı konusunda hepsi aynı fikirdeler. Kaçarak Türkiye’ye geldim. Sizlerin bu tür yaklaşımlarınızı daha önceden bilseydim, direkt olarak gelerek teslim olurdum. Kırsalda olan örgüt mensuplarının da sizlerin bu tür yaklaşımlarınızdan haberleri olsa teslim olacakları düşüncesindeyim. Örgüte katıldığım için pişmanlık duyuyorum. Yoruldum, yıprandım. Yaşadıklarıma ‘yeter’ diyorum.”
Kaçakçılar vasıtasıyla Hakkari Şemdinli bölgesinden bizi ülkeye soktular” ifadesi üzerine, kadın terörist Demir de, Konya’da yakalandı.

TESLİM OLSA CEZA ALMAYACAKTI
Konya’nın Cihanbeyli İlçesi Yeniceobası Beldesi’nde ailesiyle yaşayan Demir, yargılandığı özel yetkili Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Ülkeye giriş yaptığında güvenlik güçlerine ya da devletin yetkili birimlerine teslim olmadığı’ gerekçesiyle pişmanlık hükümlerinden yararlandırılmayarak, örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. Bu karar Yargıtayca onandı.

15 yaşında katıldığı ve 8 yıl boyunca kaldığı örgütten kaçan Demir’in avukatı Kemal Derin, örgüte katılan ve fiilleri sadece örgüt üyeliği ile sınırlı bulunan kişilerin ana babalarının yanlarına dönmesi için yasada yer alan ‘itirafta bulunma ve kendini ihbar etme’ düzenlemesinin yasa metninden çıkartılması gerektiğini savundu. Müvekkilinin örgütten kaçıp kendisini ihbar etmediği için yasanın katı uygulanması nedeniyle tutuklanıp hapis cezasına çarptırıldığını belirten avukat Derin, şunları söyledi:

“Son günlerde çokça üzerinde konuşulan TCK’nın 221’inci maddesi etkin bir madde değildir. Bu madde, birincisi kişi onurunu zedelemektedir. Zira örgütten çekilen kişi zaten iradesini ortaya koymuştur. Bir kişinin affedilmesini belirli şartlara bağlamak, ya da kimi itiraflarda bulunmasını istemek kişiliğini ayaklar altına almaktadır. İkincisi, kendisini ihbar etme şartını esaslı yararlanma koşulu olarak kabul etmek ise, yasal düzenleme hakkında bilgi sahibi olmayanların eşitsiz muameleye tabi tutulması sonucunu doğurmaktadır. Muhabbet Demir’in durumu tam da böyle olmuştur. Aynı şartlar altında aynı koşullarda Hava Okan ile birlikte örgütten çekilmesine rağmen, Hava Okan dışarıda kendisi ise içeridedir. Aldığı 6 yıl 3 aylık cezanın yaklaşık 5 yılını çekmeden de tahliye olması imkansızdır.”
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla