Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-12-2007, 21:20   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Infiniti SUV EX35 satışta

Infiniti SUV EX35 satışta


Avrupa pazarında Infiniti modelleri satışa başladığı zaman en çok ilgi çekecek modellerden biri olan crossever SUV EX35, geçen hafta içinde Amerika’da satışa çıktı.



Click the image to open in full size.

Avrupa pazarında Infiniti modelleri satışa başladığı zaman en çok ilgi çekecek modellerden biri olan crossever SUV EX35, geçen hafta içinde Amerika’da satışa çıktı.

Nissan’ın lüks sınıftaki markası Infiniti bildiğiniz gibi 1989 yılından beri Kuzey Amerika ve Kanada pazarlarında satışta bulunuyor. Nissan bir süre önce yaptığı açıklamada Infiniti modellerini 2008 yılından itibaren Avrupa pazarlarında satışa sunacağını duyurmuştu.

Tamamen yeni 2008 Nissan EX35, RWD, RWD Journey, AWD ve AWD Journey olmak üzere dört farklı versiyona sahip.

EX35'in, hem şık hem de güçlü görünümüyle ilginç bir tasarımı var. Firmanın açıklamalarına göre bu yeni model; lüks bir coupe otomobil his ve görünümü verirken aynı zamanda bir SUV’un iç hacim esnekliğini sunuyor.
Infiniti EX35; 297 HP 3,5 litre DOHC V6 motor ve bu motora eşlik eden manuel ve “spor mod”a sahip 5 ileri otomatik şanzıman ile donatılmış. Ayrıca kaygan yüzeylerde tutunmayı arttıran “Adaptive Shift Control” sistemi de Infiniti EX35’in donanım listesinde yer alıyor.

EX35'in opsiyonel birçok özelliği de mevcut. Aracın dört tarafına yerleştirilmiş kameralarla park için yardımcı olan AVM sistemi, araç yoldan çıkma eğilimi gösterdiğinde aracı doğru yola yönlendiren LDP sistemi opsiyonel donanım seçenekleri arasında yer alıyor. Ayrıca araç tavan rayları ve ahşap kaplama iç tasarım malzemeleri de EX35’in donanım seçenekleri arasında var. “Journey” veriyonunda ise moonroof, deri döşemeli koltuklar, “HomeLink”, otomatik ikinci sıra koltuklar, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve otomatik far gibi donanım seçenekleri bulunuyor. EX35'in daha burada daha fazla sayamayacağımız çok geniş bir donanım listesi var. Infiniti bunları Premium, Luxe Elite, Luxe Style, Navigation, Technology gibi donanım paketleri altında topluyor.

Amerika’da 31.300 dolardan başlayan fiyatlarla satılan EX35'in Avrupa’da satışa çıktığı zaman bu fiyatın daha üzerinde satılacağını düşünüyoruz. Hatırlanacağı gibi Nissan’dan yapılan açıklamada Infiniti'nin satışa sunulacağı Avrupa ülkeleri arasında Türkiye'nin de bulunduğu bildirilmişti. Türkiye’deki yüksek vergiler sebebiyle fiyatların en az iki kat daha pahalı olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama bunun için daha çok erken, çünkü Infiniti’nin 2008’in hangi tarihinde Avrupa’da satışta olacağı net değil, firma tarafından yapılan açıklamada hazırlıkların devam ettiği ifade ediliyor…
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla