Konu: jack daniels
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-12-2007, 16:36   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
jack daniels

Click the image to open in full size.
Old No.7
Jack Hakkında
Sıkça Sorulan Sorular

Jack Daniel's Etiketinin Hikayesi
Sizin İçin
İyi bir Tennessee Viskisi Nasıl Yudumlanır?
Bazı Şeyler Asla Değişmez
Bay Jack'i
Tanıyor musunuz?

Jack Daniel's
Şişesinin Geçmişi

Click the image to open in full size.
JACK DANIEL'S ŞİŞESİNİN GEÇMİŞİ
Dünya üzerindeki koleksiyoncular, tarihçiler ve birçok insan Jack Daniel'ın neden ve nasıl kare bir şişe tasarımı seçtiğini hep merak etmişlerdir. Hollow'daki diğer her şey gibi, Jack Daniel's şişesinin evriminin de kendine ait bir hikâyesi vardır.
1866 senesinde, Jack Daniel viskisini ilk defa mantar tıpalı çömleklere koymuştur. Viskisini diğerlerinden ayırt etmek için, ismini çömleklerin üzerine yazdırmıştır ki bu yöntem damıtım evi reklamcılığının ilk şeklini oluşturmuştur.
Click the image to open in full size. 1870'lerin sonlarına doğru, cam şişeler coşku uyandırmaya başladı. Bay Jack bu akımı, standart, yuvarlak, cam ve üzerinde damıtım evi ismi bulunan bir şişe geliştirerek takip etti. Ancak Bay Jack yenilikçi bir insandı ve bu standart şişe onu uzun süre tatmin etmedi. 1895 senesinde, Illinois Alton cam şirketinden bir satış yetkilisi Bay Jack'e eşsiz, yeni ve denenmemiş bir şişe tasarımı gösterdi: Uzun boyunlu bir kare şişe...

Jack şişeyi denerken, odunkömürüyle tavlandırılmış viskisi farklı olduğundan, viskisini koyduğu şişenin de farklı olması gerektiğine karar vermiştir. Şişenin kullanımına bağlanmasından sonra 100 yıldan fazla bir süredir, kare şişe Jack Daniel'ın karakterinin bir sembolü olarak kalmıştır. Kişilik dolu, aynı viskisi gibi.

Click the image to open in full size.Bay Jack, sınırlı miktarlarda hediyelik şişelerle dikkat çekici ambalajlar kullanma konusunun üzerine fazlaca düşmüştür. Bugünlerde, Damıtım Evi Bay Jack'in decanter şişelerin replikalarının yapılması konusundaki vasiyetini yerine getirmeye devam ediyor. Bugüne kadar 14 replika serisi yapıldı. Bu replika şişelerden bazıları temsil ettikleri zamanın havasını ve tarzını yansıtırken, Altın Madalya serisi replika şişeleri ise Bay Jack'in başarılarını onurlandırıyor.
Jack Daniel's hediyelik şişelerini bulabileceğiniz en iyi yerler arasında bit pazarları, şişe mağazaları, antika dükkânları, açık artırmalar ve Lynchburg kasaba meydanı bulunmaktadır.
Konu Amerikan kültüründen açıldığında, Jack Daniel's'in kökü oldukça gerilere dayanır. 1866 senesinden beri ülkenin tescilli en eski damıtım evinde üretilen Jack Daniel's Tennessee Viskisi, ilk defa 1886 senesinde piyasaya çıkan Coca-Cola 'dan ve beyzbol taraftarları 1893 senesinde ilk sosisli sandviçlerini yemeden önce bile vardı.
Eğer Jack Daniel's'i nerelerde görebileceğinizi merak ediyorsanız birçok olasılık var. Jack Daniel's'ı görebileceğiniz yerler dünya çapında sadece 130 ülkedeki bar ve restoranlarla sınırlı değildir. Uçakların çoğunda ve birçok yemek tarifinde Jack Daniel's'a rastlayabilirsiniz. Jack Daniel's şarkı sözlerinde ve kitap metinlerinde de çokça karşınıza çıkar. Beyazperdeye gelince, Hollywood Old No.7'sinden nasibini almaya doyamıyor gibi görünüyor.

Tarihçi ve Damıtım Evi'nin Sözcüsü Roger Brashears, "Hollywood Jack Daniel's'ın Amerika'nın diğer taraflarına da tanıtılmasına yardımcı olmuştur" demiştir. "Jack Daniel's Tennessee'de pek tanınmayan küçük bir damıtımhaneyken, viskimiz Frank Sinatra'nın tercihiydi. Bundan sonra, Jack Daniel's çoğu evin bir ferdi haline gelmiştir ".

Brashears, Paul Newman ve Patricia Neal'in başrol oynadığı HUD filmini, Jack Daniel's'in göründüğü ilk filmlerden biri olarak hatırlıyor. Daha yakın bir tarihte de, Jack Daniel's Basic Instinct - Temel İçgüdü filminde Michael Douglas ve Sharon Stone'la bir sahne paylaştı. Ayrıca Scent Of A Woman - Kadın Kokusu adlı filmde Al Pacino ve Chris O'Donnell ile birlikteydi.

Country ve rock şarkıları söyleyenler Jack Daniel's'ı şarkılarda ölümsüzleştirdiler. Aralarında en çok satan yazarların da bulunduğu diğer sanatçılar Jack Daniel's markasına bağımlı olan karakterler yaratmışlardır. İşte size Jack Daniel's'i gördüğümüz bazı yerlerin isimleri ve göründükleri sahnelerin listesi. Siz de lütfen gördüğünüz yerleri bize yazınız.

Filmlerde Jack
Müzikte Jack
Yazılı Eserlerde Jack
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla