Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-12-2007, 18:00   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ülker, dünya devi Godiva'yı satın aldı

Ülker, dünya devi Godiva'yı satın aldı

80 ülkede 9300 noktada satılan dünyanın en lüks çikolata markalarından Godiva'yı 850 milyon dolara satın alan Ülker, Türkiye'de de mağazalar zinciri oluşturacak

Click the image to open in full size.
Songül Hatısaru


Ülker dünyanın en çok tanınan lüks çikolata markalarından Godiva'yı satın aldı.
Campell Soup şirketi, çikolata bölümünü kapatacağından yıllık satışları yaklaşık 500 milyon doları bulan Godiva markasını satışa çıkarmıştı. 40 yıldır Campell Soup bünyesinde bulunan Godiva'nın satışı için Centerview Partners LLC danışmanlık şirketine yetki verilmişti.
Godiva'yı 850 milyon dolara bünyesine katan Ülker yaptığı bu alımla globalleşme yolunda önemli bir adım attı ve dünya çapında bir çikolata markasının da sahibi oldu.


Campell'a uymuyordu

Godiva'nın CEO'su Douglas R. Conant açıklamalarında Godiva'nın dünyanın en çok bilinen lüks markalarından biri olduğunu, Campell'in bünyesinde performansı yüksek, gelecek vaad eden bir konumu bulunduğunu, ancak lüks çikolata işinin, Campell'in halen faal olduğu ürün kategorilerine tam uymadığını söylüyordu.
1926'da Brüksel'de çikolata ustası Joseph Draps tarafından kurulan Godiva bugün tüm dünyada tanınıyor. 80 ülkede 450 butik ve 9 bin 300 satış noktası ile hizmet veren markanın ürün gamı premium çikolatalardan bisküvilere, kahveden kakaoya, çikolatalı içeceklere, kekten çikolatalı barlara kadar uzanıyor. Godiva halen ürünlerini Kuzey Amerika, Japonya, Pasifik Kuşağı ve Avrupakapsayan dört ana coğrafyada tüketicilerin beğenisine sunuyor.
Ülker'in de Türkiye'de Godiva dükkanları açacağı öğrenildi. Godiva'nın adı da ilginç bir efsaneden geliyor. Godiva'nın kurucusu Joseph Draps, şirketin adını Lady Godiva efsanesinden esinlenerek koymuş. Hikayeye göre İngiltere'nin Coventry kentinde dönemin acımasız yöneticisi Lord Leofric'in eşi olan Lady Godiva, kocasının koyduğu yüksek vergilere karşı çıkıyordu. Lord Lady'nin bu protestosuna karşı bir öneri getirdi. Eğer Lady Godiva şehrin sokaklarında atla çıplak olarak gezer ve halk da bu esnada evlerinin içinde kalabilirse vergiler kalkacaktı. Lady kabul etti ve söylendiği biçimde sokaklarda gezintiye çıktı. Bir kişi bile evinden çıkmadı ve Lady'ye bakmadı. Lord da fakir halk üzerindeki yüksek vergileri kaldırdı. Cesur Lady'nin adı bu davranışından sonra Belçika'nın ünlü çikolatasına verilir.

Ali Ülker: Öncü rolümüzü bir kez daha gösterdik

Dün imzalanan anlaşma ile Godiva tüm uluslarası iştirakleri, markaları, tesisleri, ticari sır ve patentleri ile birlikte Ülker Şirketler Topluluğu bünyesine girdi. Ülker Bisküvi Çikolata - Kek Grubu Başkanı Ali Ülker satın alma ile ilgili olarak şunları söyledi: "Ülker daha önce gerçekleştirmiş olduğu yurt dışı yatırımların yanı sıra, Godiva gibi bir dünya devini bünyesine katması işine verdiği değerin en önemli göstergelerinden biridir. Konusunda uzman ve premium çikolata üretimi ve pazarlaması hususunda lider Godiva bir Türk firması tarafından satın alınmış olmasını çok önemsiyoruz. Müşterilerine her zaman yenilikler sunan, hizmet kalitesiyle ve lezzetiyle lider Ülker, dünyaya açılmadaki öncü rolünü bir kez daha sergilemiştir."
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla