Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-12-2007, 21:20   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Delgado'yu ne çıldırtıyor?

Delgado'yu ne çıldırtıyor?

Matias Emilio Delgado, bu sezon ligde ve Avrupa’da oynadığı futbol ve attığı şık gollerle Beşiktaş’ın adından en çok söz ettiren futbolcusu oldu. Geçen sezonun başında Ülker Grubu tarafından 5 milyon Euro bonservis ücreti ödenerek siyah beyazlı takıma hediye edilen Arjantinli yıldız, İstanbul ve Beşiktaş’taki yaşantısını Hürriyet gazetesini ziyaret ederek anlatırken, en fazla sıkıntıyı trafikte çektiğini söyledi. Yönetici Ertunç Soğancıoğlu, tercümanı Ali Kalaycıoğlu ve avukatı Dennis’le birlikte Hürriyet’i ziyaret edip, çalışanların bayramını kutlayan Delgado söze, "Beni sahada yediğim tekmelerden çok, İstanbul’un trafiği çıldırtıyor" diye başladı ve ekledi:
"Maçlarımız bazen çok sert geçiyor. Doğal olarak tekmelere hedef oluyoruz. O an çektiğimiz acılar, ayağımıza, bacağımıza sıkılan soğutucular sayesinde geçiştiriliyor. Ancak, trafiğin ilacı yok. İstanbul kalabalık bir şehir ve en büyük sorunu da trafik. Ben, trafikte kaldığım zaman mümkün olduğunca sinirlenmemeye özen gösteriyorum. Bazen etrafımla hiç ilgilenmiyorum, sinirlenmemeye çalışıyorum. Farklı bir çözüm yolu buldum. Arabamda müziğin sesini sonuna kadar açıp, kendimi dış dünyadan soyutluyorum. O insanlar neden toplu taşıma araçlarını kullanmak yerine özel araçlarla trafiğe çıkıyorlar, anlamıyorum."
Hezimetin sebebi tecrübesizlik
Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’la oynadıkları iki maçı unutamayacağını söyleyen Tangocu, "İlk maçta muhteşem taraftarımızın desteği ile güçlü rakibimizi 2-1 yendik. O karşılaşmada yaşadıklarımızı unutmam mümkün değil. İngiltere’de 8-0 kaybettiğimiz karşılaşmayla büyük şok yaşadık. O maç bize büyük ders oldu" diye konuştu.
Liverpool hezimetini kadrodaki oyuncuların tecrübesizliğine bağlayan Delgado, "Ben dahil, birçok oyuncunun büyük maç tecrübesi yoktu. Sadece Cisse, daha önce böylesine önemli karşılaşmalarda görev yapmıştı. Tüm bu olumsuzluklara karşın, zor bir gruptan 6 puan çıkarmayı başardık. Dünyadaki tüm kupaları kazanan Milan’ın ne kadar tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu hatırlatmama gerek yok" dedi.
Şampiyonluk yolu İnönü’den geçer
Liderle aralarındaki 4 puanlık farkın önemli olmadığını vurgulayan Arjantinli yıldız, bu sezon şampiyonluğa en yakın takımın Beşiktaş olduğunu ileri sürdü. İkinci yarıda tüm derbileri İnönü Stadı’nda oynayacaklarını hatırlatan Delgado, "Şampiyonluk kolay değil. Bundan sonraki tüm maçlarımız final havasında geçecek. İkinci yarıdaki büyük maçları sahamızda oynayacağız. Şampiyonluk için her türlü imkanımız var. Bu yarışın favorisi Beşiktaş’tır" diye konuştu.
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın kendisine orta sahada özgürlük tanıdığını, bu durumun da verimini artırdığını belirten Delgado, performansının yüksek oluşunda taraftarın da payının büyük olduğunu söyledi. Arjantinli yıldız, bu konuda şunları söyledi:
Özgür oynayınca havam artıyor
"Basel’de özgür oynuyordum, burada da o havayı çabuk yakaladım. Ben özgür oynayınca havam artıyor. Futbola 10 numara başladım, farklı şekilde bırakmaya niyetim yok. Hocamın dediğini sahada yaparım ama özgürlüğümü kimseye kaptırmam.
İnönü Stadı’nın atmosferi bambaşka. Dünyanın her yerinde maç izledim ama İnönü Stadı’ndaki hava, oradaki ambians hiçbir yerde yok. Taraftarımızın, Ankaragücü maçında doğum günümü sahada kutlaması beni duygulandırdı. Eşim ve çocuğum bu coşkuya ortak oldu. Attığım her golün ayrı bir anısı var. Ancak bu sezon ikisini hiç unutamam. Biri ligde Ç.Rizespor’a attığım gol, diğeri İsviçre’nin Zürih takımına... Zürih’e attığım o golü sadece Türkiye’de değil, İsviçre’de de uzun süre konuştular."
Hayatım uçaklarda geçti
Uçaktan korktuğum için deplasmanlara gitmediğimi söylediler. Ben bu iddialara cevap bile vermedim, gülüp geçtim. Hayatım uçak yolculuklarıyla geçti. Bu yıl bütün deplasmanlarda yer aldım ve hep uçakla yolculuk yaptım.
Futboldan sonra tenis
Futbol dışında en hoşlandığım spor tenis. Tenis oynayarak hem tekniğimi artırıyorum, hem stres atıyorum, hem de kıvraklık kazanıyorum. Antrenmanım olmadığı zamanlarda kendimi tenis kortlarına atıyorum.
Futbolcu ticaret yapmaz
Futboldan kazandığım para ile aileme bakıyorum. Kardeşlerimin ve akrabalarımın çok iyi eğitim almalarını ve yetişmesini istiyorum. Futbolcu ticaret yapamaz. Yapsa da batar.
AY YILDIZIN BANA İHTİYACI YOK
Türk vatandaşlığına geçip, ay yıldızlı formayı giymek gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Delgado, "Türk Milli Takımı’nın bana ihtiyacı yok. Çünkü, kadrosunda çok başarılı ve yetenekli oyuncular var" dedi. Bugüne kadar Arjantin Milli Takımı’nın formasını hiç giymediğini hatırlatan yıldız futbolcu, "Arjantin ve İtalyan pasaportum var. Büyükbabam İtalyan’dı. Belki bir gün İtalya Milli Takımı’nın formasını giyerek, büyükbabamın hayalini gerçekleştirebilirim. Daha yaşım (25) genç, önümde uzun yıllar var" diye konuştu.
Türk yemeklerini ağır bulduğu için İtalyan mutfağını tercih ettiğini söyleyen Delgado, Türk müziğini zaman zaman dinlediğini belirtirken, daha çok İspanyol ve Arjantin müzikleri üzerinde yoğunlaştığını vurguladı.

Kendisini F.Bahçeli Alex ve G.Saraylı Lincoln’le kıyaslamalarına bir anlam veremediğini söyleyen Delgado, "Her oyuncunun özellikleri ve takımına verdiği katkı farklıdır. Alex hem gol atıyor, hem de verdiği mükemmel paslarla arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. Lincoln, teknik ve başarılı bir oyuncu. Benim özelliklerim onlardan farklı. Başkalarıyla kıyaslanmayı doğru bulmuyorum" dedi.
G.Saray’da kadroya giremeyen vatandaşı Carrusca’nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu belirten Arjantinli yıldız, "G.Saray, ondan yeterince yararlanamıyor. Kayserisporlu Mehmet Topuz ile maçlarını televizyondan izlediğim Sergen büyük futbolcular. Milan’da Kaka’nın bütün maçlarını izlerim.
Takım içinde en çok Tello, Serdar Özkan ve Cisse ile iyi anlaştığını vurgulayan Delgado, "Bu oyuncularla yan yana oynamak bana büyük keyif veriyor" diye konuştu.
Türkiye’de futbol farklı oynanıyor
Futbolun Arjantin’de tekniğe, İsviçre’de fiziğe dayalı oynandığını belirten Delgado, "Türkiye’de ise her şey var. Türk futbolcusu hem tekniğini, hem de fiziğini kullanıyor ve ortaya karma bir futbol çıkıyor" derken, ezeli rakipleri F.Bahçe ve G.Saray’a da övgüler yağdırdı. Her iki takımda da kaliteli oyuncuların bulunduğuna işaret eden Delgado, "Yaptıkları transferlerel kalitelerini ispatladılar" diye konuştu
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla