Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-12-2007, 17:54   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Laiklik yıpratılırsa cumhuriyet yıpranır

GENELKURMAY, ERDOĞAN VE GÜL'DEN MENEMEN OLAYINI KINAMA MESAJLARI

Laiklik yıpratılırsa cumhuriyet yıpranır


Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, "Laikliğin yıpratılması, cumhuriyetin yıpranmasıdır. Atatürkçü Düşünce Sistemi yarınların da ihtiyaçlarını karşılar. Her kuşağın tutkuyla bağlanacağı bir yaşam tarzıdır" dedi. Başbakan Erdoğan da, "Dün olduğu gibi bugün de, yarın da hiçbir karanlık girişim cumhuriyetimizin bu yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır. Milletimiz her türlü tahriki boşa çıkaracaktır" dedi


Click the image to open in full size.
ANKARA Milliyet


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, laikliğin yıpratılmasının, cumhuriyetin ve onun çağdaş kazanımlarının da yıpranması anlamına geldiğinin dikkatlerden kaçtığını bildirdi.
Büyükanıt, Kubilay'ın şehit edilişinin 77. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
"Laiklik, cumhuriyetin vazgeçilmez ve geri dönülmez ilkesidir. Laikliğin yıpratılmasının, cumhuriyetin ve onun çağdaş kazanımlarının da yıpranması anlamına geldiği ise ne yazık ki dikkatlerden kaçmaktadır. Oysaki Türkiye'de laiklik, ülkenin şartlarına ve çağın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde akılcı bir devlet yapısına geçmek için gerçekleştirilmiştir.
Büyük Önderimiz bizlere, bilim ve aklın rehberliğinde, dogmalardan uzak bir düşünce sistemi bırakmıştır.
Atatürkçü Düşünce Sistemi adı verilen bu sistem, daima ileriyi hedefleyen çağdaş bir görüşü yansıttığı için bugünün olduğu kadar yarınların da ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir özelliğe sahiptir.
Bu üstün nitelikleri ile zamanın seyri içinde, her kuşağın tutkuyla bağlanacağı yaşam tarzı olarak değerini koruyacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal, laik ve üniter devlet yapısına kastedenler, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve ulusumuzun kararlı duruşu sayesinde emellerine ulaşamayacaklardır."



Erdoğan: Menemen menfur bir hadise

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında şunları kaydetti:
"77 yıl önce Menemen'de birlik ve beraberliğimize, cumhuriyetimizin gelecek ideallerine yönelik menfur bir hadise yaşanmıştır. Milletimiz, cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerinin dün olduğu gibi bugün de takipçisiyiz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da hiçbir karanlık girişim, hiçbir tahrik, cumhuriyetimizin bu yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de mesajında, şöyle dedi: "Menemen'de menfur bir hadise sonucu şehit edilen Asteğmen Kubilay, milletimizin cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının müstesna bir sembolü olarak tarihe geçmiştir
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla