Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-12-2007, 18:03   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Türk F-16'ları bugün de vurdu iddiası

Türk Hava Kuvvetleri'nin, Kuzey Irak’taki PKK yuvalarını dün ikinci kez vurmasının yankıları devam ederken, KYB'nin resmi internet sitesi, bugün saat 14.30 sıralarında 3 Türk savaş uçağının Savsekan ve Geliye Dinday bölgelerini bombaladığını ileri sürdü. Irak Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebbar Yaver, Kandil Dağı çevresinin bombalandığını açıkladı. Bu iddia, Ankara'daki resmi makamlar tarafından doğrulanmadı.
Kuzey Irak'a yönelik dünkü operasyonda, PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Zap, Metina, Hakurk ve Haftanin kamplarının vurulduğu belirtildi. PKK ile mücadelede Türkiye'ye istihbarat sağlyan bölgedeki Amerikan güçleri de bugün havadan bombalanan yerlerde keşif yaptı. Bir saatlik süre içinde 8 ABD savaş uçağının Türk sınırına parelel uçuş yaparak, bombalanan bölgelerin durumunu belirledi. Türk savaş uçakları da Kandil semalarında keşif uçuşu yaptı.

Türk Hava Kuvvetlerinin dünkü operasyonunda, terör örgütünün 1990’ların sonunda ana karargah olarak kullandığı Zap kamp ile yakılarında bulunan Çemço, Nerve, Regan ve Berbari kesimlerindeki küçük kamplarında hedef alındığı öğrenildi. Bölgesel Kürt Yönetimi, şimdiye kadar bombalanan alanların daha önce boşaltıldığını ve insansız bölge olduğunu açıkladı.
Operasyonun yapıldığı bölgeye peşmergeler tarafındn denetim altına alınırken, bu kesime geçmek isteyen gazeteciler de kontrol noktalarından çevrildi. Peşmergeler, Türk gazetecilerin Zap Kampı’na yakın olan Amediye kasabasına da girişine izin vermedi.

F-16'LAR BUGÜN DE VURDU İDDİASI
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin(KYB) resmi internet sitesi, Türk savaş uçaklarının bugün de terör örgütü PKK kamplarının Türk savaş uçakları tarafından bombalandığını iddia etti. Pukmedia adlı internet sitesi, bugün saat 14.30 sıralarında 3 Türk savaş uçağının Savsekan ve Geliye Dinday bölgelerini bombaladığını ileri sürdü. Bu iddia henüz yerel Kürt kaynakları tarafından doğrulanmadı.
Bu arada, KYB'nin resmi internet sitesinde yeralan bilgiler Ankara'daki resmi makamlar ve yerel Kürt kaynakları tarafından henüz doğrulanmadı.
KYB'nin internet sitesi öğle saatlerinde de Türk savaş uçaklarının Kandil Dağı bölgesinde keşif uçuşları yaptığını duyurmuştu.

"KANDİL DAĞI ÇEVRESİ BOMBALANDI"
Irak'ın kuzeyindeki peşmergelerin bağlı olduğu bakanlığın sözcüsü Cebbar Yaver, Türk uçaklarının bugün de Kandil Dağı çevresini bombaladığını açıkladı. Yaver, öğle saatlerinde Kandil Dağı çevresinde keşif uçakları görüldükten sonra TSİ 14.00 sularında Laruh Dağı Şavşanka bölgesinin savaş uçakları tarafından bombalandığını belirtti. Sözcü, bombalanan bölgeyle ilgili henüz ayrıntılı bilgi alamadıklarını kaydetti
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla