Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-12-2007, 15:41   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sivasspor lig tarihine geçti

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını lider olarak bitiren Sivasspor, Kocaelispor'dan sonra, ligde geride kalan 49 sezonda “4 büyüklerin” dışında ilk yarıyı zirvede tamamlayan 2. Anadolu takımı olarak lig tarihine geçti.

Bu sezon ligde başarılı bir grafik çizen ve topladığı 37 puanla, aynı puana sahip olan Fenerbahçe'nin önünde averajla ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivasspor, teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde 12 galibiyet, 1 beraberlik, 4 de mağlubiyet elde ederken, “4 Büyükler” olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u geride bıraktı.

1992-1993 sezonunda devreyi lider olarak tamamlayan Kocaelispor, o sezon ligi topladığı 59 puanla 4. sırada tamamlamıştı.

UYGUN TARİHE GEÇTİ

Futbolseverlerin Fenerbahçe'de futbol oynadığı dönemlerde “Asker Bülent” lakabıyla tanıdığı Bülent Uygun, bir dönem formasını giyip daha sonra genel menajerliğini yürüttüğü Sivasspor'u, kuruluşundan bu yana ilk kez Süper Lig'in zirvesine taşıyan teknik adam olarak tarihe geçti.

Futbol yaşamında Fenerbahçe, Trabzonspor, Kocaelispor, Çanakkale Dardanelspor, Sakaryaspor, Göztepe ve Sivasspor takımlarının formasını giyen, Fenerbahçe'de forma giydiği 1993-94 sezonunda attığı 22 golle gol kralı olan ve 1992-1993 sezonunun ilk yarısını lider olarak tamamlayan Kocaelispor'un en önemli oyuncularından birisi olan Bülent Uygun, futbolculuk döneminde Kocaelispor'da yakaladığı bu başarıyı şimdi de teknik direktörlüğünü yaptığı Sivasspor'da elde etti.

Güvenç Kurtar yönetimindeki Kocaelispor'un 1992-1993 sezonundaki başarısının ardından tam 15 yıl sonra bir Anadolu takımı olan Sivasspor'u birinci ligin zirvesine çıkaran Uygun, Sivaslı futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.
Futbolculuk yaşamındaki başarısını teknik direktörlük yaşamında da sürdüren Uygun, bu başarısı ile Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'dan kulüp yönetimine, taraftarlardan spor otoritelerine kadar herkesin takdirini kazandı.
</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla