Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-12-2007, 23:47   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Metrobüs hattı değişiyor

Metrobüs hattı değişiyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Metrobüsü Beylikdüzü'ne ulaştırıyoruz.



Click the image to open in full size.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Topkapı arasındaki metrobüs güzergahında faaliyet gösteren minibüslerin, 1 Ocak 2008'den itibaren kademeli olarak kısa sürede başka hatlara kaydırılacağını söyledi.

Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Topbaş, metrobüs hattındaki minibüs esnafının mağduriyetini bildiklerini belirterek, “Onlar da 'bir an önce sistemin birine girelim' diyorlar” diye konuştu.

Minibüslerin bu güzergahta yıllardır hizmet verdiğini ve bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Topbaş, şöyle dedi:
“Bu hattaki otobüsler 1 Ocak 2008'den itibaren kademeli olarak kısa sürede başka hatlara kaydırılacak. Bu hatta faaliyet gösteren 1307 minibüs var. 1150 tanesi başka hatlara verildi. Geri kalanı havuza alındı. Edirnekapı-Sultançiftiği hattında da 576 minibüsün başka hatlara dağıtımı yapıldı.
Her ne kadar memnun kalmasak da halkımızın tepkileri olsa da bugüne kadar böyle geldik ama bundan sonra artık çok modern, hızlı bir ulaşım aksını oturttuk. Minibüsler artık iç bölümlerden metrobüslere yolcu taşıma fonksiyonu üstlenecek. Bu yan yollardaki trafiği rahatlatacak. Çünkü biz aralara kadar girip otobüs seferleri koyuyoruz. O zaman otobüs seferlerini araya koymayacağız.

Biliyorsunuz metrobüsü Beylikdüzü'ne ulaştırıyoruz. Ulaştırılmasıyla ilgili proje çalışmalarını başlattım. Mecidiyeköy ve Beylikdüzü hatları eş zamanlı olarak başlayacak. İETT arsasının parası gelsin başlayacağız. Paraya ihtiyacım var. Yatırım yapacağız. Bu paralar buraya harcanacak. Ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bugüne kadar bu boyutta bir yatırım yapılmadı. Böyle bir yatırımı daha da sürdürmek, daha da çok yapmak ve sıkıntının önüne geçmek için maddi güce ihtiyaç var. Bu bir gerçek.”

“MÜTHİŞ BİR OLAY YAPTIK”
Hollanda'dan bu yıl sonuna kadar gelmesi beklenen metrobüs araçlarının bazılarının henüz gelmediği hatırlatılan Topbaş, “Onların gelmesi Haziran ayını falan buluyor. Siz aracı mı hizmeti mi bekliyorsunuz? Buna bakmak lazım. Şu anda orada günde 180-200 bin insan taşınıyor. Müthiş bir olay yaptık. Bugüne kadar niye düşünülmedi diye insanlar sorguluyor” diye konuştu.

İstanbul'da hizmet verecek olan minibüs esnafından kaliteli ve iyi hizmet vermelerini rica ettiğini belirten Topbaş, “Aman hizmetinizi kaliteli yapın. İnsanlar sizi tercih edebilsin. Vatandaşlar minibüslerden memnun kalırsa daha farklı bir değerlendirme olur. Vatandaşlarımız 'minibüse binmeyiz' diyorsa varlıkları da bir şey ifade etmeyecek” dedi.

Topbaş, şehirde taşıma hizmeti verenlerin, rekabetin oluşması ve yolcu memnuniyeti için kaliteye önem vermelerini istediğini sözlerine ekledi.

__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla