Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-12-2007, 09:40   #1
bjk48
Dişi Kartal
 
bjk48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal'da hedef Van Buyten

Beşiktaş, bonservislerini yüksek bulduğu Kyrgiakos ve Ze Castro ile anlaşamadı. Siyah Beyazlılarda yeni hedef, B.Münih’in 29 yaşındaki Belçikalı defans oyuncusu.

Forvet sorununu V.Manisa’nın Slovak oyuncusu Holosko ile çözen Beşiktaş, harıl harıl stoper arıyor. Çalışmalarını sürdüren siyah-beyazlılarda son olarak gündeme gelen İspanyol Atletico Madrid Kulübü’nün defans oyuncusu Ze Castro’dan vazgeçildi. Dün yapılan temaslarda, Portekizli futbolcu yıllık 1.5 milyon Euro ücret isteyince Beşiktaş yönetimi bu transferden vazgeçti. Siyah-beyazlıların istediği bir başka isim olan Yunanlı Kyrgiakos da yıllık 2 milyon Euro isteyince listeden çıkarılmıştı. Sinan Engin de dün, CSKA Moskova’da oynayan Caner’le birlikte Kyrgiakos’tan vazgeçtiklerini açıkladı

MASAYA OTURACAKLAR

Ancak siyah-beyazlıların stoper arayışı hızını düşürmeden sürüyor. Beşiktaş’ın son bombası ise Bayern Münih’in Belçikalı futbolcusu, Daniel Van Buyten. Alman kulübü ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki defans oyuncusu için temaslara başlandı. Menajer Sinan Engin ve yönetici Mario Berk Almanya’ya giderek hem Van Buyten’le, hem de kulübü ile masaya oturup anlaşma zemini arayacak. Bayern Münih’in geçen sezon Hamburg’dan 12 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Van Buyten, bu sezon fazla forma bulamadığı için sıkıntılı. Beşiktaş da, Alman kulübünün sezonun ilk yarısında yararlanmadığı futbolcuyu kiralayarak savunmasını güçlendirmek istiyor.

‘ARKAYI GÜÇLENDİRELİM’

Beşiktaş'ın stoper konusundaki ısrarının nedeni ise menajer Sinan Engin’in yönetime verdiği rapor. Yöneticilere transferle ilgili bilgi verirken, Holosko ile çok isabetli bir forvet seçimi yaptıklarını vurgulayan Sinan Engin ayrıca şunları söyledi: “Süper bir transfer yaptık, ileride tüm sorunlarımızı çözdük. Ancak sezonun ikinci yarısında başarılı olabilmemiz için arkamızı sağlam tutmamız şart. Bu kadroya iyi bir savunma oyuncusu eklersek şampiyon oluruz. Gelin, sağlam bir adam alalım, ikinci yarıda herkes Beşiktaş’ı konuşsun.” Bunun üzerine ikna olan yöneticiler, yüksek maliyetli Holosko’ya rağmen, kaynak sorununu çözüp iyi bir stoper alabilmek için kolları sıvadı. Siyah-beyazlılarda şu anda en güçlü aday olarak görülen Daniel Van Buyten’in sezon sonuna kadar kiralık olarak alınması durumunda transfer kapanacak.
Vatan
__________________
gidin ya d&d
bjk48 Ofline