Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-12-2007, 15:57   #1
alperenkartal

alperenkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Beşiktaş futbol takımının futbol anlayışından memnun olan var mı?

Siz bir takım yaratırkan iki seçenek sunsalar göze hoş gelen bir futbol anlayışını mı? seçersiniz yoksa sadece skora oynayan bir takım mı?

Ertuğrul Sağlam'ı bu yönden irdeliyelim: aklımızda kalan; göze hoş gelen pas yapan verkaçlar rakip takımı kendi sahasına hapseden bir takım mı? yarattı sizce hocamız yoksa gol atınca geri çeklien kontra atak futbolu oynatan, bir tane atıyım da maçı kazanıyım diyen bir takım mı?

Beşiktaşımızın hatta Türk futbolunun takımının bir felsefe yerleştirmesi gerekmiyor mu? İngilizlere baktığımız zaman genelde kanatlardan orta yapan ve ortalara kafa vuruşları ile etkili olmaya çalışan bir felfese (mantelite) var. italyanlarda katı savunma yapan bir felsefe, almanlarda ise disiplin.

Barcelona'nın teknik hocalarını incelediğimizde 1970 lerde bir hocanın öğrencileri olduğunu görürüz. Barcelona daima rakip sahada oynar futbolunu ben çocukluğumdaki barcelona ile şimdiki barcelona arasında pek fark görmem.

Türkiye'den yabancı ülkere giden oyuncularıma baktığımızda Türkiye'de ki kadar koşmadıklarını görürüz. onlar sadece kendi alanlarını savunur bizde ise bir oyuncuyu her yerde görebiliriz. Bu sizce bir felfemidir? Bence hayır çünkü oyuncu gereksiz koşar.

Ajax futbol takımına baktığımızda hep 4-4-3 sitemiyle oynar A takımından tutunda tüm alt yapı aynı sistemle oynar gelen oyuncu daima hazır gelir. Bizde ise yeni yönetim geldiğinde herşey değişir. Aklınıza gelebilecek herşey değişir. örnek vermek gerekirse. inönü stadı 2003 yıllarında maraton türbünün önüne kulubeler yapılmış bir müddet sonra tekrar değiştirilmiştir. Oyuncular zaten aynı yönetim olmasına rağmen 7-8 değişikliği yapılmıştır.
,

Beşiktaş Futbol takımına bir oyun felsefesi istiyoruz. Barcelona gibi oyunu her ne olursa rakip sahada oynayan bir takım. rakibi paslarla yoran, w. bremen gibi deplasman iç saha hiç farketmeden çekinmeden oynayan bir takım. Ertuğrul hocamız sizce bunu başarabilir mi? Ertuğrul hocamız bizden ayrılsa bile onun yerine gelen insan hiç ihtiras yapmadan onun futbol felfesini kabul edecek hocalar gelmesi bizim yararımıza olmaz mı?

ALPASLAN COŞKUN.

Konu alperenkartal tarafından (31-12-2007 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir..
alperenkartal Ofline   Alıntı ile Cevapla