Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2008, 10:46   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İkiz kardeşler!(Basri Baykoç )

Filip Holosko, Bobo’nun bir başka versiyonu... Hücuma etkinlik katar ama çeşitlilik eklemesi zor
İyi bir Nobre ile ikinci yarıda Holosko-Nobre forvetinin daha etkili olacağını düşünüyorum
1 2007’ye bakıldığında, Beşiktaş 2008’e nasıl giriyor? Siyah-Beyazlılar’ı 2008’de neler bekliyor?
Beşiktaş işe böyle iddialı bir transferle başladığına göre şampiyonluğu olmazsa olmazı konumuna taşımıştır. Maliyetinin tartışmaları, tercihinin yerinde olup olmadığı bir kenara, en azından taraftarına verdiği mesaj budur. Yalnız Beşiktaş şampiyon olacaksa, bu tek başına Holosko hamlesiyle bitmez. Savunma ve orta alanı da flaş olmasa da 1-2 oyuncu ile takviye etmek gerekir. Beşiktaş’ta sakatlanana kadar takıma büyük fayda sağlayan Tello, sezon başındaki 2 aylık performansıyla Serdar Özkan ve son iki aydaki performansıyla Delgado ikinci yarıya hep bilinen performanslarıyla start verirse, Beşiktaş zirve iddiasında önemli bir mesafe alabilir. Yalnız hâlâ Gökhan Zan’ın sakatlığının sürmesi, Serdar Kurtuluş’un bir türlü düzelememesi ve arkadaşlarını yalnız bırakması, artık Beşiktaş’ın üzerinde durması gereken ciddi sorunudur...
2 Demirören Yönetimi rekor bir transferle ikinci yarı için kolları sıvadı. Bu girişime yorumunuz nedir?
Yıldırım Demirören de Ertuğrul Sağlam da önemli bir risk aldı. 5 milyon Euro ve Koray ile Burak... Yaklaşık 7-8 milyon Euro’ya aslında 3-4 takviye yapılabilir ve Beşiktaş’ın kadrosu daha kalifiye bir hale getirilebilirdi. Kartal’ın savunması hatta şimdilerde orta alanı da şampiyonluğa oynayabilecek bir zenginlik adına yetersizlik arzederken, bir oyuncu için bu denli mali külfete girmek yine hesapsız bir girişim gibi görünüyor. Bu para piyangodan çıkmadıysa niye sezon başında Higuain ve Diatta yerine daha kaliteli oyunculara harcanmadı? Ya da Ertuğrul Sağlam ikinci yarı transferleri için konuşurken yine “Kulübümüzün ekonomik gerçekleri çerçevesinde davranacağız” derken bu durumu mu kast etti? Gerçekte Sağlam da, bu transfer nedeniyle ikinci yarı üzerinde büyük baskı hissedecek.
3 Holosko transferi takımı nasıl etkiler? Bobo’yla nasıl bir ikili olurlar?
Bu transfer maliyet olarak çok iddialı. Holosko yeni katıldığı Beşiktaş forvetini aynı oranda iddialı bir konuma taşıyabilecek mi, orası meçhul... Slovak oyuncu gol vuruşlarında yüksek yüzdesi, güçlü fiziği, dripling özelliği ile iyi bir forvet oyuncusu... Ancak Siyah-Beyazlılar’a gerekli olan santrfor tipi, gezegen pivot bir uç oyuncusu idi... Holosko, Bobo’nun bir başka versiyonu. Beşiktaş’ın hücumuna etkinlik ekleyebilir, ancak çeşitlilik katabilmesi zor. Sırtı dönük oynamaya zorlanırsa sıkıntı yaşanır. Sağlam çok istediğine göre belki onu başka bir anlayışla da kullanabilir. Sağ kenarda ileriye dönük olarak daha verim alınır. Bobo ile onu ikili forvette eşleştirmekten daha farklı alternatifler de çıkabilir ortaya. Şahsen ben, Nobre iyi hazırlandığı takdirde, Holosko-Nobre forvetinin Bobo’lu bir düzenden daha etkili olacağını söyleyebilirim. O zaman da Beşiktaş Bobo’nun yanına değil, Bobo’nun yerine bir santrfor aldı gerçeği çıkar ortaya.
4 Orta sahada 3 fire veren Beşiktaş, bu bölgede sorun yaşar mı?
Hâlâ Koray’ın niye gözden çıkarıldığını anlamış değilim. Bu sezon hiç iyi oynamadı, ama Koray joker özelliği güçlü oyuncu olarak, bu Beşiktaş kadrosunda kalmalıydı. Beşiktaş’ın bu kadar lüksü olup olmadığını ilerleyen dönemde göreceğiz. İbrahim Akın ve Burak da takımdan koptuğuna göre, artık orta alan da doğal olarak takviye istiyor. Serdar Kurtuluş’un müzminleşen sakatlığı endişe vermeli. Cisse oynamadığında bu takım direksiyonsuz kalır. Fransız oyuncu da tek başına tüm sezonu taşıyamaz.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla