Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2008, 17:59   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Saviola mı, Soldado mu?

Click the image to open in full size.
Saviola mı, Soldado mu?
Real Madrid yönetimi, teknik direktör Schuster'i zor bir kararla baş başa bıraktı.
1 Ocak 2008 14:38
Real Madrid yönetimi, teknik direktör Bernd Schuster'i zor bir kararla baş başa bıraktı. Javier Saviola ve Roberto Soldado ikilisinden hangisinin takımdan gönderileceğine Alman teknik adam karar verecek.

Kulüp yönetimi, Alman hocanın son aylarda fazla şans tanımadığı iki forvet oyuncusundan en azından birini takımdan göndermesi gerektiğini Schuster'e bildirdi.

Real Madrid başkanı Ramon Calderon’un ve sportif direktör Pedja Mijatoviç’in istedği üzerine Schuster’in bu kararı bir an önce vermesi gerektiği vurgulandı. Saviola’nın Barcelona’dan ayrılıp Madrid ekibine 2011’e kadar sözleşmeye imza atmasının ardından özellikle başkan Calderon’un çok şey beklediği forvet bugüne kadar varlık gösteremedi. 2000 yılında Luis Figo’nun da bu transferi gerçekleştirip Real’de patlama yapmasından etkilenen başkan, Arjantinli oyuncuda umduğunu bulamadı.

Real Madrid’in Saviola’yı İtalyan kulüplerine önereceği beklenirken, Juventus’un bu oyuncuyu Tiago ile takas yapmaya sıcak baktığı belirtildi. Eski Chelseali oyuncunun, Afrika Kupası’na gidecek olan Mahamadou Diarra’nın yerini doldurabilecek olması da Madrid ekibinin bu transfere yakın olduğunun bir kanıtı.

Transferin gerçekleşmemesi durumunda ise gözler Fransa ve İngiltere’ye çevrilecek. Marsilya ve özellikle Nicolas Anelka’yı Chelsea’ye satması beklenen Bolton’un forvet arayışı içerisinde olması, Saviola’nın bu iki takımdan birine gitme olasılığını yükseltiyor.

Mijatoviç’in aynı zamanda Osasuna’da kiralık oynadıktan sonra takıma dönen Soldado’yu da satmak istediği öğrenildi. 22 yaşındaki oyuncunun, Euro 2008 öncesi milli takım kadrosuna girebilmek için özellikle İspanya’da sürekli forma giyebileceği bir yere gitmek istediği belirtiliyor. Benfica teknik direktörü Jose Antonio Camacho’nun Soldado’yu istediğini ve bu oyuncuya her hafta kadrosunda yer verme garantisi verebileceğini açıklaması, transferde Benfica’yı avantajlı bir konuma soksa da, Real Betis ve Deportivo’nun da, oyuncunun menajeri Alberto Toldra ile temasa geçtiği ve Soldado’yu, Madrid yönetiminin düşünmediği bir şekilde, kiralık olarak istedikleri söyleniyor.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla