Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2008, 11:44   #1
aLi rıZa
besiktaş jk
 
aLi rıZa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ulusoy hukukla dalga geçiyor

Haluk Ulusoy, tarihe geçecek bir karara imza atıp genel kurul tarihini 27 Şubat olarak açıkladı. Yani, yeni yasayı açıkça ihlâl etti

Haluk Ulusoy Federasyonu hukuk tanımazlığını sürdürüyor. 3813 sayılı futbol yasasında yapılan değişiklikler sonrası, Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nu ’en son tarih’ olan 3 Ocak’ta toplaması gereken Haluk Ulusoy dün tarihe geçecek bir karara daha imza attı. Toplanan yönetim kurulu, yeni yasa “Genel kurul en geç 30 gün içinde toplanır” demesine karşın, genel kurul tarihini 27 Şubat’a, yani 85 gün sonraya attı. Bu kararın anlamı şu: T.C. Bakanlar Kurulu’nun yürürlüğe koyduğu yasayı tanımayan Futbol Federasyonu Başkanı Halıuk Ulusoy ve 13 yönetim kurulu üyesi hakkında dava açılacak. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun en geç 48 saat içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Sonraki prosedüre göre ise, mahkeme futbol federasyonunun başına bir kayyum atama yetkisine sahip.

HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

AYRICA Haluk Ulusoy ve ekibi için hapis isteminde bulunulacak. Federasyon’un bu hukuk tanımaz kararı almasının arkasında ise FIFA Başkanı Blatter ile Bakan Başesgioğlu’nun ocak ayı içinde bir araya gelmesi ve Haluk Ulusoy lehine bir karar çıkması hayâli yatıyor.

Dün Beylerbeyi’ndeki toplantının ardından bir açıklama yapan Genel Sekreter Lütfi Arıboğan, “Federasyon yönetim kurulu, Futbol Genel Kurulu’nun 27 şubat 2008 Çarşamba günü Ankara’da toplantıya çağırılmasına, FIFA ile Spordan Sorumlu devlet Bakanlığı arasında bu ay içinde gerçekleşmesi beklenen görüşmenin sonuçlarını dikkate alarak Genel Kurul gündeminin daha sonra oluşturulmasına karar verdi” dedi.
aLi rıZa Ofline   Alıntı ile Cevapla