Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2008, 22:04   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Barca'nın transfer listesi kabarık

Click the image to open in full size.
Barca'nın transfer listesi kabarık
Della Sport’a göre kadrosunu takviye edecek olan Barça’nın listesi kabarık.
2 Ocak 2008 14:58
Della Sport’a göre önümüzdeki yaz döneminde kadrosunu takviye edecek olan Barça’nın listesinde Cristiano Ronaldo, Cesc Fabregàs, Xabi Alonso, Alexandr Hleb, Philipp Lahm ve Willy Sagnol gibi yıldız futbolcular bulunuyor.

Barcelona, sezon başına dört büyük transfer yapmış olsa da, alınan oyuncular beklenen patlamayı yapamadı, bazı yıldızlar da formsuzlukları nedeniyle istenilen katkıyı yapamadılar.

Sport’a göre Barça’nın Manchester United’dan Ronaldo’yu alması çok zor görünüyor. Oyuncu tekliflere açık olsa da, Real Madrid’in yıldız futbolcuyu alabilmek için büyük paralar teklfi etmesi bekleniyor.

Portekizli oyuncu, zaman zaman İspanya’da oynamak istediğini belirtse de, Barcelona ancak Ronaldinho’nun gitmesi durumunda bu oyuncuyu alabilir.

Bu transfer yaz ayında gerçekleşmezse, İspanyol devinin listesinde ona alternatif oyuncular da bulunuyor.

Forvet hattında takımın bir sorunu yok gibi gözüküyor. Genç golcüler Bojan Krkic ve Giovani Dos Santos’un yanında daha tecrübeli Messi ve Eto'o’yu kadrosunda barındıran takımda, istenilen patlamayı yapamasa da 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Thierry Henry de var.

Barcelona için önemli olan orta sahaya takviye yapılması. Sport’a göre Deco, Barcelona’da son sezonunu geçiriyor ve hırsını yitirmiş gözüküyor.

Teknik menajer Txiki Begiristain’ın ilk hedefi Fabregàs. Menajerin iddiasına göre oyuncu satılığa çıkarsa öncelik 2003’te yapılan bir anlaşma gereği Barcelona’da.

Katalan oyun kurucunun Nou Camp’a gelmesi düşük bir olasılık, ancak Barcelona başka bir Arsenalli’ye daha göz dikmiş durumda.

Hleb, Xavi ya da Andrés Iniesta ile birlikte oynayabilecek ideal oyunculardan biri olarak kabul ediliyor. Gücü ve teknik kapasitesi ile Katalan kulübünün teknik kadrosunun beğendiği isimlerin başında geliyor.

Xabi Alonso da Barcelona’nın takip ettiği oyunculardan biri. Uzun süredir sakatlıklarla boğuşan oyuncunun Barça orta sahasında rahatlıkla oynayabileceği düşünülüyor.

Sport’a göre Barcelona bu konuda Liverpool’la temasa geçmiş bile ve transfer isteğini kulübe iletmiş.

İki yeni defans oyuncusu arayan Barcelona o bölgeye de iyi takviyeler yapma peşinde.

Begiristain, Carles Puyol’un defansın ortasında oynamasını istiyor, Gainluca Zambrotta İtalya’ya dönmek amacında, Sylvinho'nun kariyeri sona ermek üzere ve Oleguer de sürekli sakatlanıyor.

Barcelona’nın defans için düşündüğü iki isim Bayern Münih’li Sagnol ve Lahm. İkisinin de sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor ve 2009’da sözleşmesi bitecek olan Lahm daha önce Barcelona forması giymek istediğini ve sözleşmesini yenilemeyeceğini açıklamıştı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla