Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2008, 22:25   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Bu otopark kadınlara özel

Bu otopark kadınlara özel


İstanbullulara otopark hizmeti veren belediye şirketi İSPARK, bayanlara özel yer uygulaması başlattı.



Click the image to open in full size.

İstanbullulara iki yıldır otopark hizmeti veren İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK) Ümraniye Katlı Otopark'ta "Kadınlara özel yer" uygulamasını başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK 2005 yılında; İstanbul'daki açık, katlı ve yol üstü otoparkları devralıp, tek elden ve sistemli bir biçimde yönetip işletmek amacıyla kurulmuştu. 23 ilçede 450 nokta ve 1300 personeli ile hizmer vermeye başlayan İSPARK, İstanbul'da "değnekçi" tabir edilen korsan otoparkçıların ortadan kalkmasına vesile olmuştu. Son günlerde, Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki katlı otoparka aracını park etmek isteyenler, 8 katlı ve 800 araç kapasiteli otoparkın girişine özürlüler için ayılan bölümün hemen karşısında, duvarlara asılan "Bayan Sürücüler" tabelasıyla karşılaşıyor. Otopark görevlileri, yaklaşık 24 araç kapasiteli alana, erkek sürücülerin park etmesine müsade etmiyor. Otoparka gelen kadın sürücüler ise hemen bu özel bölüme yönlendiriliyor.

ÜST KATLARA ÇIKAMIYORLAR
İSPARK'tan yetkililer, bu hizmeti "pozitif ayrımcılık" olarak yorumlayarak, kadın sürücülere ayrıcalık tanındığını savunde ve "Manevra kabiliyeti zayıf olan kadınlar park etmekte güçlük çektikleri için böyle bir uygulama başlattık" açıklamasını yaptı. Otopark görevlileri de kadın sürücülerin üst katlara çıkmakta zorluk çektiğini, hatta maddi hasarlı kazalara neden olduğunu söyledi. Yetkililer, kadın sürücülerin manevra kabiliyetinin yavaş olması nedeniyle otopark içerisinde trafik oluştuğunu, bu uygulama ile sorunu çözdüklerini ifade etti.

'HAREM - SELAMLIK' A BENZETİLDİ
Otoparkı kullanan bazı kadın sürücüler ise, uygulama için "Harem - Selamlık" benzetmesini yaptı. Bazı kadın sürücüler de, alanın özürlü sürücüler için ayrılan bölümün hemen karşısında olmasına tepki gösterdi.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla