Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2008, 12:00   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gidenler kayıp mı, Holosko kazanç mı? (Güven Taner)

Gidenler kayıp mı, Holosko kazanç mı? YAZARLAR Click the image to open in full size.Beşiktaş verimsiz gördüğü adamlarının dördünü elden çıkardı. Ve bir yeni adam aldı: Holosko...

Bal yapmayan arı İbrahim Akın’a 3 yıl gibi, gereğinden çok fazla zaman tanınmıştı. Gönderilmesi ile elde edilen rakam ve kendisine artık verilmeyecek olan para kulüp için net bir kazançtır.

Burak Yılmaz da öyle. Beşiktaş Burak’ta, Akın kadar zaman yitirmedi. Kararını daha çabuk verdi. Bu genç, geldiği günden bu yana bir arpa boyu gelişmedi... Göndermekle Beşiktaş ona ödenecek parayı da tasarruf etti.

Diatta deneyimliydi. Ne yazık ki deneyimini elde ederken gösterdiği verimliliği yitirmişti. Onda da hatadan dönmek bir kazançtır.

Koray Avcı... Beşiktaş’a yararı dokunmuş bir oyuncuydu. Bu yıl sık sık sakatlıklara yakalanması, eski fizik gücünü yakalayamadığı için takıma dönüşlerinde veriminin düşmesi, onun da gözden çıkarılmasına gerekçe olmakta. Ayrılanlardan bir tek Koray’ın gitmesi bir eksiklik yaratabilir. Keşke onun yerine Ricardinho ya da Higuain konabilseydi.

Verim alınamayanların gönderilmiş olması, Beşiktaş’taki son transfer harekatının şimdiden görünen olumlu yanıdır. Hele genel sekreter Kenan Öner’in adam göndermekten 5,7 milyon YTL (33,3 avro) kazanç sağladıkları savına hak verebiliyorsak!

Bir de Holosko’dan verim alınabilirse transfer yerli yerinde yapılmış olacaktır. Yeri gelmişken, Slovak oyuncunun maliyetinin yarattığı tepkiyi de ele alalım.

23 yaşındaki ‘yıldız adayının’ yılda alacağı 800 bin avro büyük bir rakam değildir. Bonservisine ödenen 5 milyon avro da, eğer umulanı verirse büyük bir para olmayacaktır.

Holosko Beşiktaş’ta olmayanı getirir, takımı gümbür gümbür hücum eden ve gol atan bir takım haline sokarsa... Takım şampiyonluk yarışı içinde kalırsa... Holosko’nun 5 milyonluk bonservis değeri 10 milyona bile yükselir.

Holosko’nun işe yarayacağı beklentim var. Yanı sıra endişe de duyuyorum. Zira bu tür adamlar, geldiği takımda yapabildiği gibi geniş alanlarda oynadığı takdirde verim sağlamakta. Bobo gibi, Nobre gibi dar alan oyuncusu değil Holosko. Ertuğrul Sağlam onu ısrarla istediğine göre, bunların hesabını da iyi yapmıştır.

Holosko’nun verimli olması yalnızca kendine bağlı kalmayacak. Beşiktaş’ın sağlıklı ve dinamik bir orta alan oyununu becerebilmesi gerekecek. Bu yüzden Holosko da tekler, Delgado çizgisini geçemez ise, işte o zaman paralara yazık olur.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla