Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2008, 10:57   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünya basını: PKK'dan misilleme

Dünya basını: PKK'dan misilleme


Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırı dünya basınında geniş yer buldu. Uluslararası medya kuruluşları, saldırının PKK tarafından son dönemde TSK'nın Kuzey Irak'a yönelik düzenlediği sınır ötesi operasyonlara misilleme amacıyla yapıldığı yönündeki görüşlere yer verdi.

The Times (İngiltere): Geçen ekimden bu yana ülkede düzenlenen en kanlı eylem olan saldırıda bombalar çocukları da öldürdü. Saldırı, TSK'nın sınır ötesi operasyonları başlatmasından bu yana ülkenin güneydoğu bölgesinde artan gerginliğin bir sonucu olabilir.
The Guardian (İngiltere): Aylardan beri ülkede gerçekleşen en kanlı saldırı, Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki operasyonlarına misilleme gibi görünüyor.
Washington Post (ABD): Saldırıların gerginliği yükseltmesi kaçınılmaz. Türk yetkililer Diyarbakır'daki saldırıdan PKK'yı sorumlu tutuyor.
New York Times: (ABD): Çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı Diyarbakır'daki patlama, son dönemde Türkiye'de gerçekleşen en büyük saldırıydı.
Voice of America (ABD): Türkiye'nin güneydoğusunda mevzilenen PKK'nın saldırısı, TSK'nın örgüte karşı hücuma geçtiği Diyarbakır'da gerçekleşti. 1984'ten beri Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nin özerkliği için savaşan PKK'nın uyguladığı şiddette 30 binden fazla kişi öldü.
Le Monde (Fransa): Bir süre önce üslerine yönelik düzenlenen hava bombardımanları nedeniyle misillemede bulunabileceklerini açıklayan PKK'nın Kürt asileri, böyle bir saldırının işaretini vermişlerdi.
Le Figaro (Fransa): Ankara'nın PKK üslerine karşı operasyonları devam ederken, Diyarbakır'daki "öldürücü saldırı" bu hafta içinde ülkede gerçekleşen üçüncü saldırı oldu.
El Pais (İspanya): Saldırının gerçekleştiği Diyarbakır hem yoğun Kürt nüfusu, hem de Türk ordusunun güçlü olduğu bir bölge olarak dikkat çekiyor.

AB saldırıyı kınadı

GÜVEN ÖZALP Brüksel

AB Dönem Başkanı Slovenya, Diyarbakır'daki saldırıyı kınadı. AB Dönem Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "askeri personele ve sivillere yönelik iğrenç terör saldırısının şiddetle kınandığı" belirtildi. Saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dilenen açıklamada, "Türkiye halkıyla tam destek ve dayanışma içinde olunduğu" ifade edildi.

NATO'dan kınama

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, "terörist saldırıyı şiddetle kınadığını" açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırının 'lanetlediği' belirtildi. Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden dün yapılan açıklamada da saldırının kınandığı kaydedildi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla