Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2008, 17:24   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş zorlanmadı: 0-4

Beşiktaş zorlanmadı: 0-4

Fortis Türkiye Kupası A Grubu ikinci maçında Beşiktaş deplasmanda Diyarbakır DİSKİ Spor'u 4-0 yenerek grupta ilk 3 puanıyla tanıştı. Siyah-beyazlıların golleri 17. dakikada Cisse, 52. dakikada Nobre, 72. dakikada Higuain ve 85. dakikada Aydın Karabulut kaydetti.
Yedek kadro sahada
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Diyarbakır deplasmanına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Beşiktaş'ın yıldızları Bobo yedekler arasında yer alırken, Delgado ilk 18'de yer almadı. Siyah-beyazlıların yeni transferi Filip Holosko da yedek oyuncular arasında yer aldı. Beşiktaş'ta ayrıca Serdar Özkan ve Gökhan Zan da sakatlıkları sebebiyle Diyarbakır'a getirilmedi.
Beşiktaş'ta savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ve Baki Mercimek görev yaparken, sağ bekte İbrahim kaş, sol bekte de İbrahim Üzülmez görev aldı. Orta alanın sağında Ali Tandoğan şans bulurken Tello, Cisse ile birlikte orta sahanın ortasında mücadele etti. Sol kanatta ise genç oyuncu Aydın Karabulut kendisine yer buldu. Beşiktaş'ın ilk 11'indeki gol ayakları ise Nobre ve Batuhan oldu.

Siyah pankart

Beşiktaş taraftarları, Diyarbakır'da önceki gün meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi arasında bulunan Beşiktaş'ın fanatik taraftarı Eren Şahin'i unutmadı. Taraftarlar maç öncesi "Uğruna şehit verdik Beşiktaş Eren Şahin" yazılı siyah afiş açtılar.
Perdeyi Cisse açtı
Beşiktaş karşılaşmaya etkili başlayan taraftı. DİSKİ Spor karşısında henüz ilk dakikada kontrolü eline alan siyah-beyazlılar, özellikle Nobre ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Gol perdesini açan gol ise 17. dakikada Fransız oyuncu Cisse'den geldi. Cisse'nin ceza sahasına girmeden attığı sert şutta kaleci büyük bir hata sonucu topu elinden kaçırdı ve Beşiktaş deplasmanda 1-0 öne geçti.
Nobre direğe takıldı
Golden sonra da etkili oyununu sürdüren Beşiktaş, ilk yarının son dakikasında Nobre ile direğe takıldı. Tello'nun ortasında iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşu direkten geri geldi ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.
Holosko'nun asisti Nobre'nin golü
Ertuğrul Sağlam karşılaşmanın ikinci yarısına, ilk yarıda tutuk bir performans sergileyen Batuhan'ın yerine yeni transfer Filip Holosko ile başladı. Oyuna girdikten 7 dakika sonra bir pozisyonda sol kanattan topla ilerleyen Holosko'nun güzel ortasına ceza sahası içinde Nobre kafayı vurdu ve Beşiktaş 2-0 öne geçti.
Higuain girdi golünü attı
Karşılaşmanın 69. dakikasında ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanan Ertuğrul Sağlam, Şilili yıldız Tello'yu oyundan alıp yerine Arjantinli Higuain'i oyuna sürdü. Oyuna girdikten 3 dakika sonra ceza sahası içinde oluşan karambolde topu ağlara gönderen Higuain takımının 3. golünü kaydederek Beşiktaş'ı 3 farklı üstünlüğe taşıdı. Golde Diyarbakır DİSKİ kalecisi Tayfun'un büyük hatası vardı.
Genç Aydın noktayı koydu
Maçın başından itibaren sol kanatta iyi bir performans ortaya koyan Aydın Karabulut, iyi performansını bir de golle süsledi. Higuain'in pasında ceza sahası içinde şık bir plase yapan 19 yaşındaki genç oyuncunun golüyle Beşiktaş 4 farklı üstünlüğü yakaladı.
Bu dakikadan sonra Beşiktaş baskısı sürse de siyah-beyazlı ekip gol atmayı başaramadı ve karşılaşma konuk takımın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyet Beşiktaş A Grubu'ndaki ilk glaibiyetini alırken, Diyarbakır DİSKİ Spor ise 2. maçlar sonunda galibiyetle tanışamadı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla