Alıntı:
aetos´isimli üyeden Alıntı
Atouba özellikle Basel forması giydiği yıllarda etkili bir oyuncuydu.Nitekim buradaki performansı onu Hamburg'a kadar getirdi.Ama Hamburg formasıyla eski performansına yaklaşamadığı gibi giderek gerileyen bir grafik çizdi.Bu oyuncu teknik özellikleri son derece kısıtlı olan ancak fiziğe ve mücadeleye dayalı bir oyun anlayışıyla bu açığını kapatmaya çalışan bir oyuncu.Bana göre Beşiktaş'ın bu mevkide oynayacak oyuncudan verim alabilmesi için ilk önce O oyuncunun teknik kapasitesinin maksimum düzeyde yüksek olması gerekli Atouba bu özellikleri taşımadığından Beşiktaş'a olası bir transferi bu bölgeden beklenen verimi getirmez. |
atouba son yıllarda düşüşte olduğu kesin fakat şunuda unutmamak gerekiyor günümüz futbolunda çok az teknik ve fiziğin çok olması gerekiyor. chelsea neden ingilterede başarılı oldu 3 sene üst üste şampiyon oldular çnkü fiziklerinin çok üst düzey olduğundan.
bize bak dokunsan dökülecek futbolculardan oluşuyor. koray vardı dokun düşsün gitti,ibrahim üzülmez en ufak temasta yerde. hatta ibrahim toroman oda aynı şekilde günümüz futbolunda tekniğiniz az olacak fiziğiniz üst düzey olacak mücadele gücünüz ne kadar iyiyse o maçta ağırlığı siz koyarsınız ben bizim takımın hep 1.80-190 boy ve güçlü fizikten oluşmasını isteyen birisiyim.
serdar k.,gökhan zan,hakan arıkan,cisse,bobo bu futbolcuların fizikleri teknik açıkları olmasına rağmen çok rahat oynuyorlar.
atouba da fiziğe dayalı futbol düzeninde günümüz futboluna ayak uydurabilen bir sol kanat oyuncusu. yaş ve boy itibari ile avantajımız olacaktır tabi alınırsa ama şu bir gerçek ki biraz sorunlu bir futbolcudur.