Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-06-2006, 09:50   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş:83 İzmir Büyükşehir Belediyesi:67

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, play off final serisinin ikinci maçında BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda konuk ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 83-67 mağlup ederek, seride 2-1 öne geçti. Serinin ikinçi karşılaşmasına hızlı başlayan Siyah Beyazlılarımız, üst üste attığı basketlerle rakibi karşısında öne geçti. Ancak pota altını daha iyi kullanmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, oyuna denge getirdi ve ilk periyot 14-14 eşitlikle sona erdi.
İkinci periyot ise stres ve gerginliğin üst seviyede yaşandığı dakikalara sahne oldu. Karşılıklı basketlerle geçen ilk dakikalarda Takımımız, üstünlüğünü devam ettirirken, İzmir 15. dakikada kazandığı basketle galip duruma yükseldi. Bu dakikadan sonra hücumlarda sayı kaydetmekte zorlanan Ekibimiz, rakibin dış atışlarını engelleyemedi ve İzmir, 7 sayı farkla üstünlüğünü sürdürdü. Son iki dakikada açılarak rakibinin ataklarını boşa çıkaran Siyah Beyazlılarımız, üst üste sayılar bularak farkı indirse de ilk yarının sonunda soyunma odasına önde giden taraf 41-35’lik skorla İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.
İkinci yarıya hızlı başlayan Takımımız, art arda attığı basketlerle ilk dakikada beraberliği yakaladı ve Bülent’in attığı basketle karşılaşmada bir kez daha öne geçti (43-41). İsmail ve Özgür ile Ekibimiz’i zorlayan İzmir, ilerleyen dakikalarda oyuna tekrar beraberlik getirdi. Siyah Beyazlılarımız’ın savunmadaki etkili oyunu periyotun son dakikalarında devam etmeyince rakibimiz tekrar öne geçti. Karşılıklı basketlere sahne olan son 2 dakikada Takımımız, öne geçse de mavi beyazlılar üçüncü çeyreği 60-57 önde tamamladı.
İsmail Boyraz’ın üçlüğüyle farkı 6 sayıya çıkartarak son periyota başlayan İzmir karşısında hücum organizasyonlarını iyi kullanan Takımımız, 32. dakikada Mehmet Akın’ın basketi ile durumu 63-63 yaptı. Ekibimiz, pota altında etkili olmaya başladığı dakikalarda Kaan ve Bülent’in basketleri ile farkı 6 sayıya yükselterek (69-63), rahat bir nefes aldı. Ege takımının hücum yollarını iyi kapatan ve sayı şansı vermeyen Siyah Beyazlılarımız, periyot başında 6 sayı geriye düştüğü çeyrekte Mehmet Akın’ın basketleri ile 36. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı (73-63). Son dakikaya 79-65 önde giren Takımımız, oyun genelinde geride olduğu karşılaşmayı son çeyrekte koparmasını bildi. Şampiyonluk yolunda çok kritik bir karşılaşma olan maçta Takımımız, önemli anlarda attığı basketlerle sonuca gitti ve son periyotta rakibine sadece 7 sayı şansı vererek maçı 83-67 kazandı. Bu sonucun ardından Ekibimiz, final serisinde durum 2-1 yaptı. Final etabının diğer karşılaşmaları ise Federasyon’un belirleyeceği bir tarihte İzmir’de oynanacak.
Karşılaşma sonrası internet sitemize açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman Eren, ilk maçta büyük bir avantaj kaçırdığımızı belirterek, “Bugünkü galibiyetimiz hem dünün tesellisi oldu, hem de seride önemli bir avantaj kazandık. Tıpkı geçen seneki gibi finali İzmir’de bitirecek ve İstanbul’a kupa ile döneceğiz” diye konuştu.
Öte yandan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız’ın sponsoru MASDAF, ihtiyaç sahibi beş aileye tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaynak: Resmi Site
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!

Konu havali_cocuk tarafından (11-06-2006 Saat 09:57 ) değiştirilmiştir..
havali_cocuk Ofline