Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-01-2008, 23:03   #1
uMuT TaCiRi
Optik bArikAtı
 
uMuT TaCiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Doruklara sevdalandık,gururluyuz

Tüm populist Beşiktaşlılara acıyan gözlerle baktığımı belirterek başlamak istiyorum yazıma. En derin siyahla en sığ beyazla Beşiktaş deryasına kartallama dalmış tüm Beşiktaşlılara selam olsun.

Gönül koyduğunuz sevdanın asilliğini her siyah beyazın buluştuğu noktada hissetmenin, her siyah beyaz gördüğünde aklına Beşiktaşı düşürmenin tadını almanın, ve yaşamak gururunu Beşiktaşlı olmanın. Alın terinin alkış bulduğu tribünlerin göbeğinde bağırmanın hazzını ve anlatmakla bitmeyecek olan bu sevdanın büyüklüğünü. Herşeyi bir yana bırakıp yüreğin sesini dinlediğinde açığa çıkıyor tüm gerçekler. 4 odalı gönlümün kral dairesinden sesler geliyorki kulağım duyuyor fakat dillendirmeye çekinmekte. Tüm populist sevdalılara karşı haykıramıyorumda içim içimi yiyor asıl ona canım sıkılıyor. Desem ki "ulan içimde bir ses var bu sene şampiyon biz olacağız" diye direk populist sesler korosundan aynı anda sesler yükseliyor. Hangi kadroyla, 4-4-2 lemi, Ertuğrulla bir şey olmaz, cesar delgadoyu alırdık holoskoyu alacağımız paraya. Tamam diyorum tamam aman kalsın ben demedim birşey sizlere. Bu nedir biri bana bunu açıklasın? Herkesteki çok bilmişlik,futbol profesorlüğü imajı, artist menajer havaları. Burası Beşiktaş! fener gibi puana tapanların diyarı değil, hep destek tam destek değil kalpten bağıranların desteğinin esas olduğu yer! Ünlemlere dikkat, bunlar hatırlatma amaçlıdır. Bugün çok bilmişlikle yerden yere vurduğunuz Beşiktaş takımı şampiyon olunca sizlere geri hediye edilecektir. Olmazsa eğer tüm ünlemleri tek tek hatırlar kendime alırım.
Bu sevda öyle böyle bir sevda değil arkadaş. Yenildiğinde bile boynuna atkısını geçirip aleme inatla gururla Beşiktaşlıyım deme sevdası, taktığı atkının manevi gücünü kendisinde hissetme sevdası. Bu sevda Beşiktaş semtine gelip iki bira içip aleme efelenen dayılanan sevdası değil , birayı gazete kağıdında içip hayatları pahasına Beşiktaş'ı savunma sevdası. Yıl 1903 de geldiği dünyamıza dedelerden torunlara torunlardan evlatara bırakılacak bir mirastır Beşiktaş. Ne 3 puan ne yenilen goller hiç biri yıkamadı,bükemedi bu sevdanın bileğini. Bu sevda kara kara Kartallara olan kara sevda. Grisi yok, gamı kederi çok sevincinin dünyada eşi benzeri yok.
Çarşı. Beşiktaş tribünlerinin abisi, İnönü stadının dinamosu. Ruhtur diyorlar doğrudur. Temsili her ilde ilçede Avrupada Asyada Türki cumhuriyetlerde ve yavru vatan Kıbrısta vardır mevcuttur. Ama Çarşı kim diye sorsanız yönünüzü kapalı tribüne dönseniz kim bu Çarşı deseniz ruhu görürsünüz bedeni asla. Çarşı yargılanıyorsa ruhu yargılanmalıdır (tabi yerse) bedenlere ceza kesmenin bir anlamı ve mantığı yoktur.Bedenlere ceza kesersiniz ama gırtlakları susturamazsınız ! O ruh o gün bangır bangır bağıracak şampiyon Beşiktaş diye , populist duygularla ve tüm kemirgenliğiyle satılmış Çarşı diyen çok bilen abiler ne yapar bilinmez... Ama gaza gelirler alkışlarlar belki liverpool maçında elleri patlayana kadar alkışladıkları gibi.
ve 3 puan. Sarı liralar gibi 17 maçtada yanyana dizilecekler inşallah Konya maçıyla başlayıp Manisa maçıyla bitecek olan periyotta. An gelecek onlar atacak, an gelecek atamadıkları anda biz atacağız tribünden. An gelecek ya güleceğiz ya hüzünlere bürüneceğiz. Ama şu an tek gerçek vardır ki kalbimin bana fısıldadığı : Şampiyon Beşiktaş. İnanı inanmayanı elbette olacaktır. İnanmayanlardan tek ve ufak bir ricam olacaktır ne olur bu inancın üstüne gölge etmesinler ve İnönü stadına maç izlemeye gelmesinler. Manisa maçındaki şampiyonluk gecesine kadar umut viteslerini beşe takıp devam ediyorum yoluma, gelenler olursa bu umut yoluculuğuna yerim mevcuttur. Kaç para diye sormayın çok para diye dert yanmayın. Bu sevdanın umuda kaldırdığı tüm otobüslerde umut etmek beleş.
Beşiktaşlıyım ya, GURURLA BAKIYORUM DÜNYAYA. Doruklara sevdalandık yine,gururluyuz.
"Kirsiz passız
Arı duru özümüz
Namussuza kanlı hançer sözümüz
Çok uzaktır dostlar bizim yolumuz
Durana yürüyene bin selam olsun."


Tüm kartal ülkesine göç eden KARTALlarımızın mekanı cennet olsun. Ölüp dirileceğiz fazla üzülmeyin yine Beşiktaşlı doğacağız!
Ömür Hıncal
uMuT TaCiRi Ofline   Alıntı ile Cevapla