Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-01-2008, 22:27   #1
ishakbjk
 
ishakbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Mor ve Ötesi Eurovision'a Hazırlanıyor ...

MOR VE ÖTESİ, EUROVİSİON'A HAZIRLANIYOR...


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mayıs ayında Belgrad’da düzenlenecek . Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmesi için TRT’nin anlaştığı "Mor ve Ötesi" grubu, çalışmalarına devam ediyor. Grup, TRT’ye sunacağı 3 şarkının stüdyo kayıtlarına dün başladı.

Şarkıların kayıtların tamamlanmasının ardından TRT tarafından yarışmaya katılacak şarkı belirlenecek. Bu yıl yarışmada seslendirilecek şarkı, Şubat ayı başında kamuoyuna açıklanacak.


EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI

Eurovision Şarkı Yarışması’nın finalinde bu yıl ev sahibi Sırbistan’ın yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya dışındaki tüm ülkeler, yarı finallere katılacak. Yarı finallerde yarışacak ülkeler ise 2 grupta toplanacak. İlki 20 Mayıs, ikincisi 22 Mayıs 2008’de gerçekleşecek yarı finallerde, her ülke kendisinin içinde bulunduğu yarı finali yayımlamak ve tele oylamaya katılmak zorunda olacak.

Yarı final gruplarında yer alacak ülkelerin hangilerinin olduğu ise bu ay içinde Belgrad’da çekilecek kurada belli olacak. Yarışmanın 24 Mayıs 2008 tarihinde yapılacak finalinde ise yarı finallerden gelen 20 ülkenin yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya ile ev sahibi ülke olmak üzere 25 ülke yarışacak.
__________________
Click the image to open in full size.
ishakbjk Ofline   Alıntı ile Cevapla