Alıntı:
Schwarzer Adler´isimli üyeden Alıntı
-1, -2 bunlar da sayı ama sen de önümde -2 tane karpuz var demessin di mi? |
Şimdi bişeye açıklık getirelim
öncelikte bende matematikçi dğeilim ve bildiğim doğrudur demiyorum sadece bence böyledir diyorum
çiftlik teklik kavramı bence bunlardan farklı bir kavram
aslında çok basit bir kavram
çift demek ikiye bölündüğünde sonucun tam sayı çıkması demektir.
Tam ayılar kümesinde sıfır vardır. bütün matematik biliminde bu var. Yani buna bakarsak evet sıfır çifttir dememiz lazım.
amaben bunu kabul etmiyorum. Sıfır bence sayı değildir.-1in bitip 1 in başladığı noktaya verilen addır ve o noktada -1 ve 1 den ari başkacak bir şey yoktur diye düşünüyorum.yani arada bir boyut yoktur diye düşünüyorum.
Bundna yolaçıakrak ta yok olan birşeyin tek veya çift gibi bir sınıflandırmaya tabi olamayacağını düşünüyorum hepsi bu çok fazla iddialı değilim.
karpuz örneği sayma ile alakalı bir örnek çok ta önemli değil sıfır kapruz olamayacağı gibi eksi bir karpuzda olamaz tabi. ord abasitçe sıfırın ne kadar anlamsız olduğunu anlatmaya çalıştım yani sıfır ile tabir edilebilecek şeylerin sınır yok. şu an önümde sıfır tane ....... var diyerek bu boşluk olan yere sonsuz cisim sayabiliriz yok olan şeyler yani. Zaten herşey yok. olan şeylerin olması sıfırdan bişey azaltmıyor.
uyuyamicam ben bu gece galiba