Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2008, 11:24   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tello gibi atacaksın (Gülengül Altınsay)

Seyircisiz maçın tadı yok. Ne oynarken, ne de seyrederken. Böylesi durumlarda cezalandırılan futbolun kendisi oluyor. Biz tribünde zorlandık maça konsantre olabilmek için. Futbolcular bu işi nasıl becerdi bilemiyorum..

Beşiktaş 3 gün önceki DİSKİ karşılaşmasına göre daha farklı bir kadroyla sahadaydı. İdeale en yakın on birine şans vermişti Ertuğrul Sağlam. Delgado takıma dönmüştü bir kere.

Tello da Delgado’nun yerinden ve görevlerinden azat olmuştu böylece. Ve Bobo, Nobre’nin yerinde Holosko’nun yanında görev yapacaktı. Yani ideal ileri ikilisini bulmuştu Kartal. Siyah-Beyazlılar’ın en önemli eksikliği topa zamanında, yerinde müdahale etmemeleri.

Hele bu durum rakip ceza sahası çevresinde olunca son vuruş başarısı da azalıyor. DİSKİ maçında Cisse, bu maçta da Tello uzaktan yaptıkları vuruşlarla Kartal’ın bu zaafını deldiler. Gol perdesini açtılar. Gol atmak için şut atacaksın. Atacaksın da tabii Tello gibi atabiliyorsan atacaksın. Tello’nun ikinci golü neydi öyle? Tabii bu arada en yeni Beşiktaşlı Holosko’nun ayağının tozuyla takıma katkılarını da görmek lazım.

Şu bir gerçek iyi oyuncu ilk maçın ilk dakikasında bile kendisini gösteriyor. Holosko şimdilik daha çok asist yapmakla meşkul. Tello’nun ikinci golünde asist Holosko’dandı mesela. İlk golde ise Delgado gol pasını bilerek verdi, rast gele orta yapmadı. Evet! Anlaşılan Delgado-Tello-Bobo ve Holosko imzalı çok gol asisti ve gol izleyeceğiz bundan böyle. Bobo biraz nazlanıyor ama bu iş en çok Bobo’ya yarayacak gibi.

İlginç olan bir şey de hepsinin isminin ‘o’ ile bitiyor olması. İkinci yarıya 2-0 avantajla girdi Beşiktaş. Oyunu biraz rolantiye almak istedi ama yine gol pozisyonları bulan ve kaçıran taraftı. Diyorum ya özellikle Bobo imkanları değerlendirmekte isteksizdi biraz. Ama Holosko’ya dikine ayağa verdiği gol pasıyla kendini affettirdi biraz. Ankaraspor erken yediği golün de etkisiyle herhalde maç boyu fazla etkili olamadı Siyah-Beyazlılar karşısında. Ne ki oyunu sonuna kadar bırakmadılar.

Penaltıdan attıkları gol de bunun bir mükafatıydı zaten. Beşiktaş defansı taç atışında uyuyunca topu Holosko takip etti ama penaltıya yol açtı.

bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla