Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2008, 12:36   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Holosko ve Sağlam (Metin Tükenmez)

Aslında bir futbolcu ne denli iyi olursa olsun transfer olduğu takımların yapısını ani değişikliğe uğratmaz. Ama Türkiye’de böyle olmuyor. İyi bir oyuncu transfer ettiğinizde değişiklik hemen kendini gösteriyor. Bu durum takımlarımızın henüz uluslararası düzeyde bir yetkinliğe ulaşmadığının basit bir göstergesidir. 1973 yılında İstanbulspor genç takımına transfer edilmiştim. Gittiğim takım 3 yıl üst üste İstanbul şampiyonu olmuştu. Hiç unutmam, Eyüp Stadı’ndaki ilk antrenman maçına çıktığımda uzun süre top bana gelmemişti. Arkadaşlarım o denli uyumlu bir takım oluşturmuşlardı ki, yeni gelen oyuncu eğreti kalıyordu alanda. Nitekim o takımdan başta Raşit Çetiner olmak üzere 6-7 futbolcu birinci ligde oynadı, Fettah Galatasaray’a kadar yükselmişti.
Nostalji yapmamın nedeni konuyu Holosko’ya getirmektir. Holosko’nun normal koşullarda ilk maçlarda bocalaması gerekirdi. Her hattı yerli yerinde, oturmuş takımlarda yeni futbolcu ne denli kaliteli olursa olsun belirgin bir acemilik dönemi olur. Ama Holosko böyle bir durum yaşamadı. Sezon başından beri takımla çalışıyormuş gibi uyum içinde görev yaptı, gol pozisyonu hazırladı ve gol attı. Hücum etmekte sınırlı kapasiteli görünün Beşiktaş’ı rakip kaleye taşıdı. Seyircisiz bir maçta oynamak profesyoneller için zordur ancak Holosko hiç dert etmedi; Cisse, Delgado, Tello ve Bobo ile kurduğu güçlü iletişim bağı ile başarılı oldu. Transferde her zaman risk vardır. Üstelik devre arası yapılan takviyeler daha da risklidir. Ne var ki, Holosko Beşiktaş’ın adamı olduğunu kısa sürede kanıtladı.
Beşiktaş’ta kendini kanıtlaması gereken ikinci kişinin Ertuğrul Sağlam olduğu söyleniyor, gündemde tutuluyor. Sağlam’ın Beşiktaş’ı kaldıracak birikimde olmadığı iddia ediliyor veya satır aralarından aldığım mesajlar bu yönde. Bildiğim kadarıyla Ertuğrul Sağlam, geçtiğimiz kasım ayında 39 yaşına bastı. Rahmetli Gündüz Tekin Onay Beşiktaş’a teknik direktör olduğu zaman henüz 34 yaşındaydı. Yine bildiğim kadarıyla Özkan Sümer Trabzonspor ile şampiyonluk yaşadığı zaman 38 yaşındaydı ve ilk kez bir profesyonel takımın sorumluluğunu üstlenmişti. Galatasaray teknik direktörü Feldkamp yaşlı, Ertuğrul Sağlam ise genç olduğu için eleştiriliyor. İkisinin ortasında bir yaşta olanlara yapılanları da biliyoruz. Örneğin, Del Bosque ve Tigana...
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla