Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2008, 20:17   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
E.Sağlam:"Konyaspor maçı final niteliğinde"

"Konyaspor maçı final niteliğinde"

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig'de Konyaspor ile yapacakları ikinci yarının ilk maçına büyük önem verdiklerini belirterek, ''İkinci yarıya iyi başlamak çok önemli. O nedenle Konyaspor maçı final niteliğinde'' dedi. Ertuğrul Sağlam, BJK TV'ye verdiği röportajda, Ankaraspor ile yaptıkları Fortis Türkiye Kupası maçında güzel şeyler ortaya çıktığını, ancak iyi futbolu sürekli duruma getirmenin önemli olduğunu söyledi. Oyuncularıyla toplantı yaparak Konyaspor maçının önemini anlattığını belirten Sağlam, ''Onlara, 'İlk yarının sonundaki Vestel Manisaspor maçı, şampiyonluk yarışında çok önemli bir maçtı. Konyaspor maçı da şampiyonluk için en önemli maçlardan. Aynı ciddiyetle Konyaspor maçına çıkmanızı istiyorum' dedim. Final niteliğinde bir maç olacak. İkinci yarıya iyi başlarsak daha sonraki maçlarda avantajlı oluruz'' diye konuştu. Ligin ilk yarısında yoğun bir dönem yaşadıklarını ve 27 karşılaşma yaptıklarını dile getiren Sağlam, devre arasında oyunculara 1 hafta izin vererek, fiziksel ve psikolojik olarak yenilenmelerini sağladıklarını, Fortis Türkiye Kupası'ndaki iki maçta, yorgunluktan kurtulmuş ve yenilenmiş bir biçimde sahada yer aldıklarını kaydetti.
-''HOLOSKO, İLERİDE HER MEVKİDE OYNAR''-
Sağlam, Vestel Manisaspor'dan alınan Holosko'nun, ön tarafta oynamayı seven bir oyuncu olduğunu, santrfor gibi de oynadığını belirterek, ''Sağda ya da solda da oynuyor. Rakibin durumuna ve şartlara göre Holosko'yu değişik yerlerde oynatabiliriz. Holosko, ileride her mevkide oynar'' dedi.
Nobre ve Higuain ile Aydın gibi genç oyuncuların iyi performanslarının kendisini sevindirdiğini, her antrenörün böyle zor seçimler yapmayı istediğini dile getiren Sağlam, ''İçeride tatlı bir forma rekabetinin yaşanması, takımın başarısını artıracaktır. Bizde böyle bir durum var. Gerçi 11, hatta 18'i kurmakta zorlanacağız ama kötü performans nedeniyle kadro kuramamaktan çok daha iyi bir durum. Şanslıyız'' diye konuştu.
-ALTYAPI FUTBOLCULARINA ŞANS-
Sağlam, ara transferde futbolcu transferinin zor olduğunu, dışarıdan oyuncu almakla da işlerin sağlıklı bir biçimde yürümeyeceği gerçeğini gördüklerini belirterek, altyapıdaki oyunculara daha fazla şans vereceğini söyledi. Sağlam, ''Altyapıdan pek çok oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Tabii bu altyapımızın ve teknik heyetin başarısı. Orada çok iyi bir oyuncu topluluğu var ki (A) takıma alıyoruz. Hemen her kulvarda, Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında altyapı oyuncularını oynatmaya başladık. Bundan sonraki dönemde de altyapıdaki arkadaşlarımızdan çok daha fazla yararlanacağımıza inanıyorum'' dedi.
-''ARA TRANSFER ŞART DEĞİL''-
Sağlam, kadrolarına bir yabancı oyuncu daha almayı düşündüklerini, ancak bunun için çok dikkatli olacaklarını bildirdi. Alacakları oyuncunun kendilerine yarar sağlaması gerektiğini, ancak böyle bir oyuncuyu devre arasında bulmanın kolay olmadığını vurgulayan Sağlam, ''Doğru oyuncuyu bulup, uygun şartlarda transfer yapmayı istiyoruz. İstediğimiz şartlar olmazsa transfer yapmayacağız'' diye konuştu.
Elinde çok kaliteli oyuncular bulunduğunu, eğer takviye yapmak gerekiyorsa, onlardan daha iyilerini bulmaları gerekeceğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti: ''Kimse elindeki iyi oyuncuyu bırakmak istemiyor. O yüzden transfer çalışmalarında zorlanıyoruz, ya da çok astronomik rakamlar öne sürülüyor. Transfer döneminin sonuna kadar arayışlarımız sürecek. Gökhan Zan iyileşirse, o da çok iyi bir transfer olur. Önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacak. Umarım bundan sonra sakatlıklardan uzak bir sezon geçirir.''

10.01.2008 Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla