Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-01-2008, 09:29   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cisse: Defansif anlayış eksik

Beşiktaş'ın Fransız orta saha oyuncusu Edouard Cisse, Türkiye'de çok üst düzey oyuncular olduğunu ancak, Türk futbolunun en büyük sorununun defansif anlamda olduğunu söyledi.

Click the image to open in full size.

Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Edouard Cisse, Türkiye'de hücumu herkesin yaptığını, ancak defansa herkesin yardım etmediğini söyledi.

Cisse, Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yer alan röportajında, Türkiye'de gerçekten heyecan veren maçlar oynandığını dile getirerek, ''Üst düzeyde teknik ve kaliteli oyuncular var, ama Türkiye'de herkes oyunun hücum yönüne ağırlık veriyor. Sorunun en önemli kısmı defansif anlamda. Ayrıca oyun disiplini Türk futbolunda biraz yok gibi. Mesela saha içinde herkes yerini kaybedebiliyor bir anda. Herkes görevine tam anlamıyla sadık kalmıyor. Sağ tarafı koruması gereken oyuncu bir bakıyorsunuz bir anda sol açık mevkine geçmiş oluyor. Bunlar Fransız gazetecilerin bana söyledikleri. Ben de bu görüşlerine katılıyorum'' dedi.

''Türkiye'de hücumu herkes yapıyor, ama defansa herkes yardım etmiyor'' ifadesini kullanan tecrübeli oyuncu, ''Burada herkes atak yapmayı düşünüyor. Ben defansif bir oyuncuyum ve öyle yetiştirildim, ama burada birkaç ayda gördüğüm kadarıyla ileri çıkan ve gol atan oyuncular seviliyor. Ben de deniyorum, alışıyorum. Çok gol atan bir futbolcu değilim ama 2008'de gol atmak için uğraşacağım'' dedi.

''TECRÜBESİZLİKTEN ELENDİK''
Cisse, Şampiyonlar Ligi'nde genç ve tecrübesiz bir takım oldukları için deplasmanda istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını vurguladı.

Liverpool ve Olympique Marsilya'yı yenerek, iç sahada iyi futbol ortaya koyduklarını gösterdiklerini dile getiren Fransız futbolcu, ''Ama deplasmanda bir türlü istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Bunun genç bir takım olmamızla, dolayısıyla tecrübesizlikle ilgili olduğunu düşünüyorum. Tecrübesizliğin etkisiyle rakiplerimize mağlup olduk. Sanki üzerimizde biraz ürkeklik vardı. Ama iyi bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. 8-0'lık bir mağlubiyet almamıza rağmen bir üst tura çıkabilirdik'' şeklinde konuştu.

EN BEĞENDİĞİ 11'DE CARLOS DA VAR
Cisse, bir soru üzerine, en beğendiği oyunculardan oluşan 11'i de açıklarken, sol bek mevkisine Fenerbahçeli Roberto Carlos'u koydu.

Fransız oyuncu, hayalindeki kadroyu şöyle açıkladı: Lama, Cafu, Blanc, Baresi, Roberto Carlos, Figo, Zidane, Davids, Ryan Giggs, Ronaldo ve Cruyff.

TARAFTARA ÖVGÜ
Oynadığı bütün takımlarda taraftarlarla çok iyi bir ilişkisinin olduğunu kaydeden Edouard Cisse, burada da tıpkı önceden olduğu gibi kendisine adıyla tezahüratlar yapıldığını söyledi.

Cisse, ''Ama ilginç olan bu değil. Önemli olan çok özel ve çok büyük bir kitlenin sizi desteklemesi. Beşiktaş taraftarı gerçekten çok özel bir taraftar grubu. Dünyada belki benzerini göremezsiniz'' diyerek sözlerini tamamladı.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla