Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2008, 20:21   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Barca’nın transfer bütçesi

Click the image to open in full size.
Barca’nın transfer bütçesi
Barcelona, planlarını gerçekleştirebilmek için kesenin ağzını açacak.
12 Ocak 2008 11:22
Yaz aylarında kadrosuna takviye yapmayı ve yıldızlarına yeni sözleşmeler önermeyi planlayan Barcelona, bu planlarını gerçekleştirebilmek için kesenin ağzını açacak.

Katalan gazetelerinden Sport’a göre Barca, dünyanın en iyi oyuncularını kadrosuna katabilmek için Chelsea, Manchester United ve AC Milan gibi devlerle kıyasıya bir rekabete girecek. Barcelona, bu amaçta kullanılabilecek iki önemli anlaşmaya imza attı.
Anlaşmalar gereği Barca senede 400 milyon avro gelir elde edecek ve bu paranın 100 milyonu yeni transferlere ayılacak.

Bu anlaşmalardan ilki ve en önemlisi Mediapro isimli yayıncı kuruluşla yapıldı. 2008-2009 ve 2012-2013 yıllarını kapsayan anlaşma gereği Mediapro Barcelona’nın yayın gelirleri için yaklaşık 750 milyon avro ödeyecek.

Ayıca Barca, Nike’la yaptığı yeni anlaşma sonucunda yılda 30 milyon avro alacak. Bu rakam daha önce 15 milyon olarak belirlenmişti. Buna Barcelona’nın satacağı oyuncular da eklenince, Katalan kulübünün yeni transferler için sağlam bir bütçesi olacak.

Daha önceki yönetimden yüklü miktarda borcu olan bir kulüp devralan başkan Joan Laporta ve ekibi, mali sorunlar nedeniyle son bir iki sezondur kısıtlı bir bütçeyle çalışmak zorunda kalmışlardı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla