Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2008, 07:19   #1
tyler durden
Banned
 
tyler durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş daha iyi

Beşiktaş daha iyi

Bu oyunda Tello'nun giderek daha fazla inisiyatif alışının ve hemen her hareketinin olumlu sonuçlar doğruşunun payı büyük


Holosko'nun katkısından bağımsız olarak, Beşiktaş'ın ilk yarıda oynadığı tüm deplasman maçlarından daha iyi performans gösterdiğini söyleyebiliriz.
Eğer ilk yarıda Ali Tandoğan ters toplarda girdiği pozisyonların ikisinde kendisini yere atmayı tercih etmese ya da diğer 2 pozisyonda biraz daha soğukkanlı vuruşlar yapabilse bunun skor olarak karşılığını da alabilirlerdi.
Bu oyunda Tello'nun giderek daha fazla inisiyatif alışının ve hemen her hareketinin olumlu sonuçlar doğruşunun payı büyük. Ligin en parlak duran top ustalarından biri o. Attığı ters uzun toplardaki isabet oranı da müthiş. Onun ligin en iyi 'yeni geleni' olduğuna hiç kuşku yok. Eğer Beşiktaş biraz daha oturmuş bir takım olsaydı değeri ve katkısı daha da büyük olurdu.


Defans sıkıntısı

Beşiktaş'ın oyun organizasyonu ilk yarıya oranla çok daha iyi. Orta saha ve hücum oyuncularının daha önde ve birbirlerine yakın olarak oyuna katılışı bunu yapıyor.
Daha dar bir alanda daha iyi bir pas trafiğiyle oynuyorlar. Dün maçı topu daha çok ileride tutmayı başararak ve sonuna kadar asılarak kopardılar. Yumuşak karınlarını topu savunmalarından uzak tutarak korudular. Yoksa Konya için daha parlak bir sonuç olabilirdi.
Evet Beşiktaş'ın savunmada yaşadığı çoğu zaman paniğe bağlı hataların bu maçta da ciddi sonuçları oldu. Yenilen golde Cisse-İbrahim Üzülmez ikilisinin böyle bomboş bir alanı Gomes'e bırakması bunun çok acı bir örneği. Acı oluşu misal Liverpool'dan yenen gollerin büyük çoğunluğunun da benzer alan kaybetmelerden kaynaklanmış olması.
Beşiktaş'ın oyunu böyle rakip yarı alana yıktığı müddetçe daha da gelişecek gibi.
Gelelim asıl önemli noktaya. Bu saha koşullarına rağmen bu kadar artan şiddette bir mücadelenin ortaya konulması iki takım için de övünülmesi gereken bir durum. Sağolun! Lige değer kattınız!

Mehmet Demirkol - Milliyet
__________________
Click the image to open in full size.

Sen her şeyi biliyorken,
Ben her şeyi göze almışken,
Sana uzaktan kıvranmak,
Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin!
tyler durden Ofline   Alıntı ile Cevapla