Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2008, 14:10   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nobre ipten aldı (Basri Baykoç)

13.1.2008


Aldatan futbolcular içinde en mimlisi Ali Tandoğan, hakem hocalarınca namlunun ucundaki adam olduğu halde ne keder ne gam... Sarı kartı görmüş, müptezelliğe hâlâ devam. Haliz Özkahya ikinci pozisyonda da çok rahat sarı kartı çıkartabilirdi. 10 kişi kalsaydı takımı, o zaman kimi aldatmış olacaktı Tandoğan! Buz gibi kaçırdığı iki de gol var ki, bir oyuncu kendi takımına zarar konusunda daha ne gibi potansiyel bir tehdit oluşturur kendisine sormak lazım. Disiplin denilen olgunun, hiç mi farkında değil Beşiktaş kenar yönetimi?
Bu maç için odak noktasında “Sağlam’ın şansı” vardı diyebiliriz. Çok hoşlanmadığı Nobre onu ipten aldı. Oysa o Nobre, Ali Tandoğan çıktığında oyuna girmeliydi. Devre arası tatilini sakat geçiren ve eksiği olan Serdar Özkan riskli tercihti. Nobre oyuna girip Holosko sağ kanada geçebilir, Beşiktaş bu oyuncuyu niye aldığının yararlarını tam da uygun bir maç atmosferinde görebilirdi. Ve Konya’nın kendi alanına çekilmesiyle oyunu yıktığı rakip ceza alanında istediği skora daha önce ulaşabilirdi Siyah-Beyazlılar.
Kartal’ın gollerini ve gol pozisyonlarını yine Tello’nun klas ayaklarından çıkan paslar üretti. Delgado’nun bu sahalarda ve oynatmamayı hedefleyen bu tür rakiplere karşı geçen sezona oranla çok daha canlı oluşu, Siyah-Beyazlılar’ın en önemli artısı. Baki’nin savunma neferliği belki de ilk kez bu maçta kazanılan üç puanda etkili oldu. Rüştü’nün kurtardığı 2 önemli pozisyonla İbrahim Toraman’ın attığı golü de sayarsak, Beşiktaş savunmasını bu önemli galibiyette pay sahibi olarak öne çıkarabiliriz.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla