Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2008, 14:28   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hovarda Kartal (Sanlı Sarıalioğlu)

Futbol tuhaf bir oyun. Beşiktaş tam iki puanı kaybederken bir anda hayata yeniden döndü. 37, 52, 73 ve 83. dakikalarda çok kolay pozisyonları gole çeviremeyen Bobo, bir göğüs pasıyla 90+3'te işi bitirdi. Sezonun ilk yarısında tek golde kalan Nobre, Bobo'nun bu ikramını geri çevirmedi.
Futbol kalitesi öyle çok üst düzeyde değildi. O zeminde de zaten olamazdı. Ancak Sezar'ın hakkını Sezar'a verelim, maçı daha fazla kazanmak isteyen, bu yönde daha fazla çaba harcayan ve de hak eden taraf kesinlikle Beşiktaş'tı. Tam 9 net gol pozisyonuna girmek öyle her baba yiğidin harcı değildir. Ancak o pizosyonlardaki hovardalık da biraz fazlaydı. İki kanat çok iyi kullanıldı. Pozisyonlar genellikle bu bölgelerden yapılan ortalar sonucu gerçekleşti.
İşin ilginç yanı, Beşiktaş bu kadar pozisyonuna girerken en büyük gol silahları Delgado ve de özellikle Holosko piyasada hiç yoktu. Düşünün bir de bu oyuncular oyuna ağırlıklarını koyabilselerdi pozisyon sayısı her halde ikiye katlanırdı. Holosko, DİSKİ ve Ankaraspor maçlarındaki görüntüsünün tamamen uzağındaydı. En ufak bir etkinliği olmadı. Topla çok az buluştu, buluştuğunda da eli ayağına dolaştı. Delgado da kayıp ilanlarındaydı. Durmadan rakibe servis yaptı. Uzaktan bir iki şutun dışında ne pozisyona girebilirdi ne de herhangi bir arkadaşını pozisyona sokabildi.
Oyun Beşiktaş'ın büyük baskısı altında geçerken, Ertuğrul hocanın Delgado-Nobre değişikliği çok doğru bir karardı. Nobre karambollerin adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Konyaspor'un golünde Sedat'ın ceza sahası içinde bomboş bırakılması affedilmeyecek hataydı. Rüştü de o topu çıkarmalıydı. Ali Tandoğan'ın sarısı doğruydu. Ali bu balıklama atlayışlardan vazgeçmeli, kimse yemiyor. Beşiktaş son maçlarda elini kolunu sallayarak pozisyona giriyor. Bu alkışlanacak bir gelişme. Ancak son vuruşlar yine berbat ve de defansta alarm zilleri çalmaya devam ediyor. Tello sahanın en iyi oyuncusuydu. 3 gollük pas verdi. hem ofansif hem de defansif aksiyonlarda baş rol oyuncusuydu. Beşiktaş bu galibiyetle şampiyonluk yarışının tam göbeğinde olduğunu resmen ilan etti. Ancak çok iyi bir stoper transfer edilmez ve de Gökhan Zan ile Serdar Kurtuluş bir an önce sakatlıktan kurtulup dönmezlerse işler hep böyle güllük gülistanlık gitmez.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla