Konu: Sivas 2-Ts 0
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2008, 17:36   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sivas 2-Ts 0

Sivasspor: 2-0
Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında Sivasspor ile Trabzonspor Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısını lider kapayan Sivasspor, kupada Adana Demirspor karşısında uğradığı bozgunun yaralarını sarmak isteyen Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek kendi sahasında 10'da 10 yaptı. Sivasspor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 50. dakikasından Cvetkov ve 78. dakikada Mehmet Yıldız'dan geldi.

Trabzonspor'da Çağdaş Atan karşılaşmanın 78. dakikasında kırmızı kart görerek kalan dakikalarda takımını 10 kişi bıraktı. Bu sezon kendi sahasından oynadığı 10 maçtan da galibiyetle ayrılmayı başaran Sivasspor, Turkcell Süper Ligi'nde puanını 40'a yükseltti. Hafta içi Fortis Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'a 1-0 mağlup olarak büyük bir darbe alan Trabzonspor ise Turkcell Süper Ligi'nde Sivasspor'a da 2-0 kaybederek kötü gidişini sürdürdü ve Turkcell Süper Ligi'de 22 puanda kaldı.
DONDURUCU SOĞUK!..
Maçın başlangıcında stat dışında dağıtılan 15 bin karanfil, futbolseverler tarafından her iki takım futbolcuları sahaya çıkarken atıldı. Maç yaklaşık -18 derece soğukta yapılırken, maçı canlı yayınlayan kuruluşun cihazlarının donması nedeniyle karşılaşma 8 dakika geç başladı. Sonucu ligin zirvesini yakından ilgilendiren maç öncesinde, stad ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Trabzonspor kafilesi, kamp yaptıkları otelden stadyuma kadar geniş güvenlik önlemleri altında geldi. Trabzonsporlu futbolcu ve yöneticilere, bir grup Sivasspor taraftarı sözlü tepki gösterdi. Maçı izlemek için Sivas'a gelen Trabzonsporlu taraftarlar da otobüslerle geniş güvenlik önlemleri altında stadyuma getirildi
TRABZONSPOR'DA KADRO SIKINTISI
Fortis Türkiye Kupası maçında Adana Demirspor'a 1-0 yenilerek kupada yara alan ve Sivas'ın iklim şartlarına alışmak için Sivasspor maçından 3 gün önce kente gelen Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle kadro kurmakta güçlük çekti. Ceyhun ve Celalettin ile Sivas kampında yollarını ayıran Trabzonspor, Sivasspor karşısına milli takımında bulunan Jabi, sakatlığı devam eden Tolga Seyhan ile kart cezalıları Hüseyin ve Serkan'dan yoksun bir kadroyla çıktı. Maç öncesinde hafif sakatlığı bulunan Ayman ve Çağdaş, ilk 11'de şans buldu.
SİVASSPOR'DA 7 EKSİK
İkinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak isteyen ve zirve yarışında yara almak istemeyen Sivasspor, Trabzonspor karşısına kart cezalısı Devran Ayhan, sakatlıkları devam eden Michael Petkoviç, Yasir Elmacı, Pini Felix Balili ve Sedat Bayrak ile milli takımlarının kadrosunda bulunan Gineli oyuncular Kanfory Sylla ve Mamadou Diallo'dan yoksun bir kadroyla çıktı. Teknik direktör Bülent Uygun, stoperler Sedat ve Diallo'nun yokluğunda savunmada, Murat Sözgelmez'in yanında, yeni transfer Tunuslu Karim Saidi'ye şans verdi. Uygun ayrıca Sezer Badur, İlhan Ummak ve İvan Petrov Cvetkov'u da ilk 11'de sahaya sürdü. Uygun, yeni transferler Onur Tuncer ve Mahmut Hanefi Erdoğdu'yu da maç kadrosuna aldı.

ZEMİN BUZ PİSTİ GİBİ...
Olumsuz hava şartları nedeniyle 8 dakika geç başlayan karşılaşmada, iki takımın futbolcuları da topa hükmette zorluk çekti. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Sivasspor, zeminin azizliğini de düşünerek uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Orta sahayı kalabalık tutarak hücum hattında Umut Bulut ile gol arayan Trabzonspor ise maça temkinli başladı. İlk 15 dakikalık bölümde iki takım futbolcularının sadece futbol oynamaya düşünmeleri sezonun ilk yarısında oynanan olaylı maçın izlerini bir anlamda silmeye yetti. Evsahibi olmanın avantajını kullanmak isteyen Sivasspor, oyunu kanatlara yayarak bu bölgede Musa Aydın'ın etkinliğinden faydalanmak istedi. Karşılaşmanın 17. dakikasında ilk tehlikeli atak Sivasspor'dan geldi. Musa Aydın'ın ceza sahasına ortasına iyi yükselen Mehmet Yıldız, şık bir kafa vuruşu yaptı ancak meşin yuvarlak ağlara gitmedi.

Bu pozisyondan sonra Trabzonspor kalesine daha etkili gelmeye başlayan Sivasspor, Balili gibi süratli bir oyuncunun yokluğunu ilk yarım saatlik bölümde aradı. Orta sahada oyun kurmakta zorlanan Trabzonspor'da ise Gökdeniz'in çabası, ataklara yön vermeye ve oyunu rakip alana yıkmaya yetmedi. Yattara'nın ilk 30 dakikalık bölümde beklentilerin altında bir performans göstermesi Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın hücum organizasyon planlarını altüst etti. Zeminin her geçen dakika ağırlaştığı Sivas 4 Eylül Stadı'nda iki takımın futbolcuları da uzun toplarla pozisyon bulmaya çalışsa da ilk yarıdaki golsüz eşitsizlik bozulmadı.
CVETKOV HAYAT VERDİ...
İkinci yarıya baskılı başlayan taraf Sivasspor oldu. İkinci yarıda orta sahada İlhan ve Mohammed'in etkili futbollarıyla oyunu rakip yarı alana yıkan Sivasspor ilk yarının aksine uzaktan atttığı şutlarla Trabzonspor kalesinde önemli tehlikeler yarattı. Rakip yarı alanda etkili presiyle Trabzonspor'un kendi yarı sahasından çıkmasına izin vermeyen Sivasspor, aradığı golü 50. dakikada Bulgar golcüsü Cvetkov'un ayağından buldu. Skor avantajını yakaladıktan sonra daha kontrollü bir futbol sergileyen Sivasspor, oyunu kendi sahasında kabul ederek kontraataklarla gol aradı. Orta sahada lider bir oyuncunun yokluğunu karşılaşmanın ikinci yarısında da hisseden Trabzonspor, Sivasspor savunmasının arasına atılan uzun toplarla beraberliği yakalamaya çalışsa da bu planında başarılı olamadı. Karşılaşmanın son 15 dakikalık bölümünde risk alarak Sivasspor kalesine yüklenen Trabzonspor savunmada büyük açıklar verdi.

Dakikalar 77'yi gösterdiğinde Çağdaş'ın ceza sahasındaki müdehalesi sonrası Hayrettin yerde kaldı, Selçuk Dereli Çağdaş'a kırmızı kart gösterererk tereddütsüz penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Mehmet Yıldız sert bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Sivasspor'u 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda Trabzonspor'un beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve mücadele Sivasspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla