Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-01-2008, 10:06   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Avusturya'da Hz. Muhammed'e çirkin saldırı

VİYANA (İHA) - Avusturya'nın Steirmark eyaletinin ikinci büyük şehri Graz'da, İslam dini ve Hz. Muhammed'e yönelik çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Irkçı olarak bilinen Özgürlükçüler Partisi'nden (FPÖ) Graz Belediye Başkanı Adayı olan Dr. Susanne Winter, Hz. Muhammed için, "50 yaşında, 6 yaşında biri ile evlenmiştir. Şimdiki sisteme göre Muhammed bir çocuk sapığıdır" hakaretinde bulundu.

Avrupa'da İslam dini ve Hz. Muhammed'e yönelik çirkin saldırılar, seçim malzemesi yapılmaya devam ediyor. Avusturya'daki yerel seçimlerde ırkçı FPÖ'nün Graz Belediye Başkan Adayı Winter, Hz. Muhammed'in toprak ağası olduğunu ve Kuran-ı Kerim'i sara nöbeti geçirdiği esnada yazdığını ileri sürdü. Hz. Muhammed'i çocuk sapığı olmakla itham eden Winter, İslam'ın da totaliter bir rejim olduğu iddiasında bulundu. FPÖ Genel Başkanı Heinz Christian Strache de, Winter'in sözlerini 'düşünce özgürlüğü' diye savunurken, seçmenlere Avrupa Birliği (AB) ve İslam'a karşı FPÖ'yü desteklemeleri çağrısında bulundu.

Öte yandan, Avusturya devlet televizyonu ORF2, ana haber bülteninde birinci haber olarak yer verdiği olayı izleyicilerine, "FPÖ'nün Graz Belediye Başkan Adayı Winter, Müslümanlar'ı kızdırdı. FPÖ'den, İslam'a karşı yeni bir yüz daha çıktı" diye duyurdu.
__________________
Click the image to open in full size.

Konu HandaN tarafından (14-01-2008 Saat 10:08 ) değiştirilmiştir..
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla