Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-01-2008, 10:41   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nihat La Liga'da ilk 5'te

Marca Gazetesi, La Liga'da ilk yarı maçlarının tamamlanmasının ardından geleneksel Pichichi ödülü adaylarını açıkladı. Gazetenin, "Sahaların katilleri dişlerini biliyor" başlığıyla duyurduğu listeye, ilk yarıyı 10 golle kapayan Nihat 5. sıradan girmeyi başardı.


Nihat manşetlerde

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Sevilla'nın Brezilyalı golcüsü Luis Fabiano 12 golle ödülün en büyük favorisi durumunda. 11 golle ikinci sırada yer alan Zaragoza'nın Arjantinli oyuncusunu, yine 11 golle geçen yılın Pichichi ödülü sahibi Real Madridli oyuncu Van Nistelrooy takip ediyor. Nihat'la aynı skoru paylaşan Espanyol'un kaptanı Tamudo 4. sırada yer alıyor.
Fabiano'yu "Doğuştan golcü" olarak tanımlayan gazete, Nihat için "Dahi Türk" yorumunu yaptı. "Sancılı sakatlık döneminin ardından, küçük dahi Türk yeniden kendini futbolcu gibi hissetmeye başlıyor" denilen haberde, Nihat'ın 2002 / 2003 sezonunda oynadığı Real Sociedad'da attığı 23 golle daha önce listede yer aldığı da okuyuculara hatırlatıldı.
Pichichi ödülleri, Atletico Bilbaolu efsane oyuncu Pichichi lakaplı Moreno Aranzadi anısına Marca gazetesi tarafından La Liga'nın en fazla gol atan oyuncusuna veriliyor. Sıralamada, atılan gol sayısısıyla birlikte golün nasıl atıldığı da etkili oluyor. Nihat ve Tamudo aynı sayıda gol atmasına rağmen Nihat'ın beşinci sırada olma nedeni gollerin tamamına yakınını ayakla atmış olması gösteriliyor.
İspanyol futbolunun en prestijli ödüllerinden olan Pichichi ödülleri resmi bir nitelik taşımamakla birlikte, Marca istatistikleri Bota de Oro "altın ayakkabı" ödülleri için belirleyici durumda.

NİHAT: "KAZANMAK ZORUNDAYDIK"
Haftalardır düşüşteki takımı Villarreal'e Deportivo karşısında attığı iki golle hayat öpücüğü veren Nihat Kahveci, "Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık" dedi.
Villarreal Kulübü'nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Nihat, takımın son dönem iyi futbol oynamadığını ve son maçta aldıkları 3 puanın hayati önemde olduğunu belirterek, alınan galibiyetle birlikte hataları telafi etmenin daha kolay olacağını söyledi.
İnternet sitesinde Nihat'ın şu sözlerine yer verildi:
"Deportivo'yu ne olursa olsun yenmek zorundaydık. Çünkü çok iyi sonuçlar alamadığımız bir dönemden geçiyorduk. Son dönem çok iyi oynamadığımızın farkındayız ama aldığımız sonuç hatalarımızı telafi etmemizi kolaşlaştıracak."
Reactivo maçında sağ diz kaslarında mikro yırtılma oluşması yüzünden sahalardan uzak kaldığını ifade eden golcü futbolcu, " İki gol attığım için çok mutluyum. İnşallah bu zaferle kendimize olan inancımımız daha da güçlenir" diye konuştu.
Nihat kendisinin ve Tomasson'un iyileşmesinin ardından teknik direktör Pellegrini'nin yeniden iki hücumcuyla (4-4-2) oynama tekniğine dönmesine, "Pellegrini daha fazla hücum şansı elde etmek için iki forvet oynatmayı seviyor. Bu taktikle oynadığımız Deportivo karşısında ilk yarıda çok fazla gol fırsatı yakalayamadık fakat, ikinci yarıda kaleciyle daha fazla karşı karşıya geldik ve üç puanı evine götüren biz olduk" sözleriyle destek verdi.

</B>
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla