Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-01-2008, 11:12   #1
VeysTube
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hakkari servetin üstünde

Click the image to open in full size.
Hakkari servetin üstünde
15 Ocak 2008 Salı 08:02
Terörün gün yüzü göstermediği Hakkari'nin altında servet yatıyor.

İNTERNETHABER- Varlık içinde yokluk çekiyoruz. İşletilemeyen maden rezervleri yüzünden paralar yurtdışına akıyor. Terörün gölgesindeki toprakların altında servet yatıyor. Sadece petrol değil çinko reverzleri ile de göz kamaştırıyor.

İstanbul Üniversitesi kırsal araziye kapsamlı bir araştırma yaptı. Hakkari'de 3-4 milyon ton çinko madeni rezervi bulunduğunu açıkladılar. Özel firmaların yatırım yapması halinde bölge insanına büyük iş kapısı açılacak.

Türkiye'nin genel çinko rezervi 2.7 milyon ton civarında olduğu göz önüne alınırsa bölgenin önemi daha iyi anlaşılıyor. İstanbul Üniversitesi Maden Yatakları ve Jeo Kimya bölümünden Doç. Dr. Hüseyin Öztürk Çukurca ve Hakkari'de dünyanın en önemli çinko rezervi bulunduğunu söyledi.

ÇİNKO NEREDE KULLANILIYOR

Başt otomotiv ve beyaz eşya sektörünün vazgeçilmezlerinden. Uzmanlara göre, demir ve çeliğin korozyona uğramamasını sağlayan, "ömrüne ömür katan" galvaniz sektörü 2006'nın son aylarında tarihinin en yüksek fiyatına ulaştı.

HAKKARİ'NİN KIYMETİ ARTTI

2006 yılı sonunda ise 4 bin 600 dolara yükselerek, dünyada fiyatı en çok artan metal oldu. Çinko, hammadde olarak en fazla bir çeşit sac olan galvaniz işlerinde kullanılıyor. Reverzlerin işletilememesi ve talep artışı nedeniyle fiyatlar yükseliyor. İşte bu ortamda Hakkari'nin değeri bir kat daha artıyor.

İŞLETMELERE YATIRIM YOK

Rezerv zengini Türkiye, işletme ve teknolojiye yatırım yapmadığından çinkoyu dışarıdan ithal ediyor. Yeterince çıkaramadığımız gibi işlemesini de yapmıyoruz. Türkiye çinko ithalatını İtalya, Bulgaristan, Kazakistan, İspanya, Belçika, Hollanda ve BDT gibi ülkelerden karşılıyor.
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla