Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2008, 11:42   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lig Tv şok olacak!

Futbol Federasyonu LİG TV'yi şaşırtacak bir adım atıyor. Sürpriz karar D Smart'a yarayacak.
İNTERNETHABER

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun Haluk Ulusoy başkanlığındaki 4.5 saat süren toplantıdan sürpriz kararlar çıktı. D Smart'ın önerisini uygulamaya koymak için bir komisyon kuruldu. Naklen yayın ihalesi 2010'a kalmadan yenilenebilir.


Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, futbolunun yayın gelirlerini asgari yüzde 100 oranında arttırma kararı aldı. Ancak bu durum LİG TV'ye pek yaramayacak. Karlı çıkacak olan kurum Süper Lig yayınlarının peşinde koşan ve bu öneriyi gündeme getiren D Smart olacak.

D-SMART'IN TEKLİFİ

Futbol Federasyonu D-Smart tarafından yapılan ve 2010 yılından itibaren Turkcell Süper Lig'in yayın haklarını birden fazla yayın kuruluşuna satılmasını içeren teklifi uygulamaya koydu.

D-Smart'ın bu teklifinin mevcut yayıncı kuruluşla yani LİG TV ile görüşerek, yeni bir yayın anlaşmasının zeminini hazırlamak üzere başkan vekili Affan Keçeci başkanlığında bir komisyon oluşturuldu.

İHALE 2010'A KALMAYABİLİR

Bu komisyonun yapacağı çalışmalar sonrasında, federasyon yönetim kurulunun naklen yayın ihalesini 2010'u beklemeden yapma ihtimali var. Federasyon toplantısında alınan bu kararları açıklayan Metehan Berktaş, yayıncı kuruluşu ikna ettikleri taktirde ihalenin "hemen yapılacağını" belirterek, yıllık yayın bedeli gelirinin yarısının bu sezon kulüplere ödeneceğini belirtti.

Berktaş, D Smart'ın teklifini yürürlüğe koyma gerekçelerini ise yayında "tekelleşmenin önüne geçmek" olarak açıkladı.


Kaynak: Click the image to open in full size.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla