Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-01-2008, 11:23   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Selam durulacak gol (Ömer Güvenç)

Tüm Beşiktaşlılar maça gelirken hele hele Beşiktaş’ın onbirini öğrendikten sonra “Bu Beşiktaş, bu Kasımpaşa’ya fark atar” düşüncesindeydi.

Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Beşiktaş’ın fark atacağını sananlar, gol yiyeceğini hele iki gol yiyeceğini hiç mi hiç düşünmediler. Beşiktaş Ertuğrul Sağlam geldikten sonra ilk kez değişik bir dizilişle maça başladı. Sağlam Beşiktaş’ı ilk kez üçlü defans oynatıyordu. Peki neden? Bence mecburiyetten çünkü Ali Tandoğan ve Baki cezalı, Gökhan Zan sakattı.

Sağlam da elindeki kadrodan ancak üç defans oyuncusu çıkartabildi. Ama açık ve net görüldü ki Beşiktaş üçlü defans oynayamıyordu. Amatör bir takımın yemeyeceği goller yedi. Rakip kim olursa olsun 2-0’dan maçı 4-2’ye getirmek kolay iş değil. Beşiktaş bunu başardı. Beşiktaşlı futbolcular bu başarıyla övünürken antrenman sahası dahi olmayan, maç kazanamayan bir takımdan “Nasıl iki gol yedim” diye şapkasını önüne koyup düşünmeli. Ben galibiyetten daha çok Beşiktaş’ın 2-0 geriye düşmesine rağmen inanılmaz maç kazanma hırsını, maçı bırakmamasını ve mücadelesini alkışladım.

Kartal’ın dün yabancıları da mükemmele yakın oynadılar, Holosko hariç.

Özellikle Tello, Delgado ve Nobre farka imza atan futbolcuların başında geliyordu. 90 dakika içinde en çok hangi enstantaneyi beğendin derseniz tartışmasız Delgado’nun attığı muhteşem goldü derim. Roberto Carlos’un bile alkışlayacağı Delgado’nun attığı golü Carlos atsaydı 6 ay jeneriklerde kalırdı. Kartal dünkü maçı da kazanarak dosta düşmana bağırıyordu “Arkadaş ben şampiyon olacağım”. Kasımpaşa’ya gelince adeta şunu söylüyordu “Bu kadroyla bu kadar arkadaş, başka yapacağımız bir şey yok”.

Doğru söylüyorlar, antrenman sahası dahi olmayan bir takımın Beşiktaş karşısında yapacak fazla bir şeyi de olamazdı zaten.

Beşiktaş maçı kazandı ama bana göre sahaya çıkan onbirin hem dizilişinde hem de oyuncu seçiminde yanlışlar vardı.

Herhalde benim gördüklerimi Ertuğrul Sağlam da görmüştür. Beşiktaş taraftarlarının dünkü maçta aklında kalacak en belirgin görüntü inanıyorum ki Delgado’nun muhteşem golü olacak.

Şeref tribününde Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci’yle Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören arasında yaşananlar çok çirkin ve ayıptı. Hele hele köküne kadar ve Beşiktaşlılığını asla kimsenin tartışamayacağı Affan Keçeci’ye 15-20 Beşiktaş taraftarının “Affan dışarı” diye bağırması ayıpların da ayıbıydı. Beşiktaş’ın büyüklüğüne bu ayıplar ve çirkinlikler hiç yakışmıyor.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla