Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-01-2008, 11:37   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Müthiş bir maç (Mehmet Demirkol)

Dengesizlikler ve aksaklıklar, 22 oyuncunun da oyun iştahıyla karışınca müthiş bir oyun oldu. Seyirciye de ayakta alkışlar tabii...


Türk futbolu üzerine kafa patlatanların, hani milli takım hocalarından sıradan seyirciye kadar hemen hepsinin hemfikir oldukları nadir konulardan biri, savunma organizasyonlarındaki eksikliğimiz değil mi? En iyi savunma oyuncularımızda bile temel sıkıntılar yaşadığımız söylenmez mi?
İşte dün bunun canlı bir gösterisi vardı. Aklı kurcalayan temel sorularla birlikte. Kaleciden, Cisse'ye kadar herkes yerli. Fransız oyuncudan Bobo'ya kadar herkes yabancıydı dün Beşiktaş'ta. Bu bile bir dengesizlik değil mi?
Oyuna yabancılık veya alışık olma durumu ise tam tersten işliyordu. Rakip için can sıkıcı kalabalık ve top yapabilen bir hücum gücü. Geride ise kalesinde tehlike yaşamak için rakibe gereksinim duymayan bir savunma.
Bu garip denklemi bozan tek oyuncu hücuma dönük oyunda takımı aksatan Serdar Özkan'dı, Holosko'yla yer değiştirip 3-4-1-2'nin sağ kanadına geçince her şey yerli yerine oturdu. Kötü bir organizasyona sahip olan yerliler geride, takıma değer katan yabancılar önde.


Delgado'yu tutamadılar

Kağıt üzerinde 3 İbrahim'den oluşan defans, Kasımpaşa savunmadayken 4-6-1 dizilince, Kaş ve Toraman'ın, Erhan'ı tuttuğu ikili bir yapıya dönüştü. Kasımpaşa topa sahip olduğunda lig başından bu yana ilk kez bu kadar çok adamla ileri gitmeye niyetlenince de başta Üzülmez olmak üzere savunmada hemen hemen herkes yerini kaybetti. Kabul edelim maçı bu kadar tempolu ve bu kadar heyecan verici yapan da bu oldu.
Tabii Delgado, Tello, Holosko ve Bobo'ya direnmek için çok uğraşan Kasımpaşa savunmasına da hakkını vermeli. Tello'yu Göksel kadar etkisizleştireni görmemiştim bir taraftan. Ama Delgado'yu tutmak da olanaksızdı diğer taraftan. Sezonun golü olmaya aday 4. sayısını yazdı dün.
Anlayacağınız, dengesizlikler ve aksaklıklar, 22 oyuncunun da oyun iştahıyla karışınca müthiş bir oyun oldu. Seyirciye de ayakta alkışlar tabii.
Türkiye her ne şartta olursa olsun tribünleri dolduran Beşiktaş seyircisine teşekkür etmeli. Bu ülkede çok az oluyor bu!
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla