Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2008, 11:25   #5
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bermek: "Kamu vicdanı isterse aday olurum"Ayhan Bermek başkan adayı olup olmayacağını bugün açıklayacak.

23.01.2008 09:41Click the image to open in full size.Futbol Federasyonu'nda olağanüstü genel kurulda alınan seçim kararının yankıları sürerken, eski başkan adaylarından Ayhan Bermek, gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu ve içinde sıkıntılar olduğunu söyledi.

Bermek, Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olup olmadığını açıklamazken "Şu aşamada 'adayım' demeyi kendime, Türk futboluna saygısızlık olarak görüyorum." dedi. Türk Kalp Vakfı'nın sponsorluğunda düzenlenen "11 Altın Adam Yarışması"nın jüri toplantısında yapılan panele katılan Bermek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bermek, "Futbol Federasyonu başkanlığına aday olacak mısınız?" şeklindeki soru üzerine, iki kez başkanlığa aday olduğunu ve ikisinde de projelerini açıkladığını ifade ederek, "14 Şubat çok yakın. Bugüne kadar hiçbir başkan adayı veya potansiyel aday düşüncelerini açıklamadı. Ben iki defa aday oldum ve ikisinde de bunları açıkladım. Kendimi ifade etme adına eksiklik hissetmiyorum." diye konuştu. Seçimi kaybettiği günden itibaren de nerelerde hata yaptığını ve ileride böyle bir şey olursa nasıl davranması gerektiğini hep düşündüğünü anlatan Bermek, şunları kaydetti: "Geldiğimiz noktada bu soru kadar içimde sorular var. Topluma hizmet aşkıyla yapılacak bir görev için bu soruyu aldığımda şu düşünce hâkim oluyor: Öncelikle bunun hukuki prosedürleri var. Bugünkü delege sayısına göre 55 adet imza gerekli. Daha seçim kararı yeni alındı. Kamuoyunun sesi olan basının tavrı da çok önemli. Ben bunu duymadım ki güç alıp yola çıkayım. İmza toplamak çok tehlikelidir. Ödün isteyen insanlarla dolu. Ben bu tecrübeyi yaşadım. Hiçbir kulübe ödün borcum yok. X kulübünden, Y kulübünden 'Bana oy verirseniz hakem heyetine, tahkime adamınızı koyarım' şeklinde taahhüdüm olmadı. Esas önemli olan, şeffaf yönetimle önce basını ikna etmek ve onlarla halka koşup bütünleşmektir. Güç oradadır."
Bermek, bir spor yazarının, "Kur listeni, gir." demesi üzerine, "Basından bunu duymak istiyorum. Bunları duyduktan sonra insan gelin-güvey olmadığını anlar. Seçimi kaybettiğimde "Kendi hayatımı, ailemi, işimi idare ettim, ama bu seçimi idare edemedim." dedim. Çok kararlıyım, eğer böyle bir şey olursa seçimi ben idare edeceğim ve listemdeki her kişinin hesabını basın mensuplarına vereceğim." şeklinde konuştu. "Beklemede olduğunuzu söyleyebilir miyiz?" şeklindeki soruyu ise Bermek, şöyle cevapladı: "Bu, bekleme değil. Gereklerin yerine getirilmesi, oluşumun sağlanmasıdır. İki defa aday oldum, fikirlerimi anlattım. Fikirlerimin tasvip görmesi beni spor kamuoyunda potansiyel aday olarak hissettirdi. Bu yazı tura gibi 'Aday mısın değil misin?' sorusuna 'Evet veya hayır' diye verilecek cevap yok. Topluma, kendine ve her şeyden evvel büyük Türkiye'ye saygısızlık olur. İyi ölçüp, iyi biçmemiz gerekiyor. Ben de o kararı alınca basının karşısına çıkar, heyecanımı ve fikirlerimi yinelerim."

Ulusu: Erzik, aday olup olmadığını açıklamalı
Eski Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Ulusu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in federasyon başkanlığı için aday olup olmadığını açıklaması gerektiğini kaydetti. ''11 Altın Adam Yarışması''nın jüri toplantısında yapılan panelde yer alan Ulusu, Erzik'in kulislerin içinde yer almaması gerektiğini ifade ederek, ''Şenes Erzik kimliği ve kişiliğiyle kulislerin içinde olmamalı. Bu onu yıpratır. Aday olup olmadığını açıklaması lazım. Tecrübeli, bilgili, plan projesi olan, bu işi bilen ve iyi ekibi olan kişilerin aday olarak ortaya çıkması lazım. Yoksa gelen gideni aratır.'' dedi. Ulusu, Türk futbolu sorunlar yaşarken yıllardır hep son dakikalarda başkan adaylarının çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: "Şenes Erzik'in görevi bıraktıktan sonra 11 yılda Türk futbolu bu kadar çalkantılı dönemde seçime girerken bir tek Ayhan Bermek plan ve projelerini açıkladı. Adaylar son gün salonlarda belli oldu. 20 yıldır genel kurul üyesiyim. Hiçbir başkanın ne planı, ne projesi, ne ekibi hiçbir şeyi belli değildi. Türk futbolu bu kadar sorunlar yaşıyor, hep son dakikalarda başkan adayları çıkıyor. Levent Bıçakcı çok ciddi ve çok değerli bir arkadaşımız. Birtakım kişiler hobilerini tatmin etmek için ortaya çıkıyorlar, 'hadi gel başkan ol' diyorlar. İşte bu böyle çıktığı müddetçe Türk futbolu kurtulmaz.''



MY - Zaman

İşte Açıklaması arkadaslarr...
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla